27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi

UPDATE. Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi

Un deținut de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt, a evadat, miercuri dimineață, în timp ce lucra pe un șantier din curtea Catedralei Mitropolitane, informează Mediafax.

Bărbatul se numește Vasile Irinel Boghian, are 29 de ani și a fost închis în 2013 pentru furt calificat, fiind condamnat definitiv la trei ani de închisoare.

Deținutul a fost prins de polițiști, în jurul orei 14.00, în apropierea gării din orașul Târgu Frumos. El a fost găsit în apropierea gării din oraş şi predat escortei Penitenciarului Iaşi.

În acest caz a fost sesizat Parchetul Tribunalului Iaşi şi, în paralel, continuă cercetarea administrativă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. De asemenea, în cazul deținutului va fi declanşată procedura disciplinară.

Conform reprezentanţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi, bărbatul, care îşi ispăşea pedeapsa în regim deschis și fusese selectat să lucreze la punctul de lucru al SC Iasicon SA, a evadat în jurul orei 09.00 de pe un şantier din curtea Catedralei Mitropolitane.

"În vederea capturării deținutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații – alarmarea personalului, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din personalul unității, precum și cooperarea cu Inspectoratul Județean de Poliție Iași, Polița de Frontieră Iași și Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași", au precizat reprezentanții penitenciarului. 

Conform reprezentanților Poliţiei Judeţene Iași, bărbatul a fost dat în urmărire națională și au fost instalate mai multe filtre atât la graniță, cât și în municipiu.

"Ca urmare a sesizării reprezentanților penitenciarului, polițiștii au demarat căutarea persoanei la frontieră, a fost dată în urmărire națională și au fost instalate filtre în tot orașul, poliţiștilor din teren fiindu-le transmise semnalmentele și fotografia persoanei", a declarat, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iași.

Conducerea penitenciarului a început o anchetă internă pentru a stabili împrejurările în care deținutul a reușit să evadeze.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă