20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan: Actuala criză este un război pesedisto-pesedist. Iohannis nu va provoca...

Sabin Orcan: Actuala criză este un război pesedisto-pesedist. Iohannis nu va provoca alegeri anticipate. Cine are șanse să rămână la guvernare

Actuala criză politică este un "război pesedisto-pesedist", a declarat duminică seară, la postul B1 Tv, Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă.

Potrivit acestuia, disputa internă din partid este departe de a fi tranșată și încă nu știm cine va rămâne la guvernare.

"Eu nu am cu cine să țin. Să țin cu Olguța, să țin cu Bădălău? N-am cu cine să țin", a explicat Sabin Orcan.


Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seară, într-o conferință la care au participat doar câțiva jurnaliști, că, dacă moțiunea de cenzură va trece, PSD va ajunge la mâna președintelui și că este posibil să se ajungă la alegeri anticipate. El a recunoscut că a discutat cu Ion Iliescu despre situația din PSD și l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a instaurat frica în PSD. 

Un posibil arbitru al acestei crize ar putea fi șeful statului, Klaus Iohannis. Despre acesta, Sabin Orcan a afirmat că "nu cred că va provoca alegeri anticipate, Iohannis nu este Traian Băsescu".

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, prezent în emisiunea lui Sabin Orcan, a declarat că, deși el personal are cotizația plătită la zi către PSD, a fost "exclus din partid retroactiv".

Cătălin Ivan a oferit, în acest context, și o informație internă din PSD. Potrivit acestuia, bugetul de stat pe anul 2017 ar fi fost conceput, practic, de numai doi oameni: Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.


Gabriela Vrânceanu Firea, primarul Capitalei și vicepreședinte al PSD, a declarat duminică, la Parlament, că actuala criză din PSD "este provocată de un fost coleg al nostru" și că, în acest context, premierului Sorin Grindeanu i s-a retras sprijinul politic de către PSD.

"Timp de șase luni, am crezut că acest guvern (Grindeanu – n.n.) este un dezastru. Acum, brusc, el devine bun?", s-a întrebat, retoric, Cristian Preda, în emisiunea lui Sabin Orcan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă