34.6 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Riscul de avalanșă a crescut la gradul trei, în Munții Bucegi...

UPDATE. Riscul de avalanșă a crescut la gradul trei, în Munții Bucegi și Făgăraș

UPDATE 19.43: Riscul de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine în masivele Bucegi și Făgăraș (versantul nordic) a crescut, vineri, de la gradul doi la gradul trei, au anunțat meteorologii sibieni, potrivit Agerpres.

În prezent este un risc însemnat (de gradul trei) la peste 1.800 de metri și un risc moderat (de gradul doi) sub această altitudine, în munții Bucegi și Făgăraș.

Stratul de zăpadă a crescut cu 22 de centimetri în ultima zi, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, unde măsoară 82 de centimetri. La Vârful Omu și la Predeal sunt 11 centimetri, iar la Sinaia — 8 centimetri și la Fundata — 5 centimetri. În următoarele 24 de ore, meteorologii anunță că stratul de zăpadă este posibil să mai crească și cu 15 centimetri.

Accesul la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, este imposibil, după ce a fost oprită telecabina din cauza vântului prea puternic, potrivit cabanierilor. Accesul pe Transfăgărășan este posibil doar până la Bâlea Cascadă.

——–

Salvamontiștii prahoveni avertizează, vineri, că riscul de avalanșă este ridicat pe toate văile din Masivul Bucegi, din cauza ninsorilor. Astfel, în zonele în care zăpada a fost viscolită, stratul de zăpadă măsoară peste un metru, potrivit Agerpres.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, există un risc major de avalanșă pe toate văile de Bucegi, sub stratul proaspăt de zăpadă fiind unul de gheață.

Totodată, George Haiduc a arătat că zăpada s-a depus într-un strat consistent, iar pe alocuri depășește un metru, în condițiile în care a fost viscolită.

Salvamontiștii din Bușteni le reamintesc turiștilor că traseele montane sunt închise, ele fiind impracticabile din cauza condițiilor meteorologice.

 

Cele mai citite

Minunatul David Popovici! Înotătorul român obține medalia de aur la Europene în proba de 100 metri liber

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Europene de înot de la Belgrad, miercuri...

Școala românească, PISA(tă) în continuare

Ministerul Educației ne-a anunțat că a fost publicat un al treilea volum de rapoarte cu privire la rezultatele obținute de elevii români la testele...

Liderii Coaliției PSD-PNL bat azi în cuie calendarul alegerilor din toamnă

Liderii coaliției PSD-PNL decid astăzi dacă alegerile prezidențiale se țin în septembrie sau în decembrie. În urmă cu mai multe luni, liberalii au fost de...
Ultima oră
Pe aceeași temă