28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportAlte sporturiMinunatul David Popovici! Înotătorul român obține medalia de aur la Europene în...

Minunatul David Popovici! Înotătorul român obține medalia de aur la Europene în proba de 100 metri liber

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Europene de înot de la Belgrad, miercuri seara, înregistrând un timp impresionant de 46 secunde și 88 de sutimi.

Performanța sa l-a plasat foarte aproape de recordul european pe care îl deține din 2022, stabilit la Roma, fiind doar la două sutimi distanță. Recordul mondial pentru această probă, de 46 secunde și 80 de sutimi, este deținut de chinezul Zhanle Pan, stabilit în februarie.

David Popovici a fost urmat în clasament de maghiarul Nandor Nemeth, care a înregistrat un timp de 47 secunde și 49 de sutimi, și de sârbul Andrej Barna, cu 47 secunde și 66 de sutimi.

Am înotat cât de bine am putut și nu am planificat să scot acest timp. Doar strategia este planificată, timpul nu,

a declarat David Popovici.

David Popovici avansează în clasamentul mondial până acum în acest an, aflându-se doar în spatele chinezoaicei Pan Zhanle, care a doborât recordul mondial al lui Popovici la Campionatele Mondiale din 2024, obținând timpul de 46,80. Cei doi se vor lupta luna viitoare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă