Postul Realitatea TV se află sub presiunea CNA. Rareş Bogdan: Antena 3 şi RTV cer suspendarea emisiei. Mi se pare ruşinos. Monica Gubernat, membru CNA: Neg cu vehemenţă că s-a discutat acest lucru. Colegii mei pot confirma

de Iulia Iancu , 16 februarie 2017 - stire actualizata la ora 16:04, 16 februarie 2017
Postul Realitatea TV se află sub presiunea CNA. Rareş Bogdan: Antena 3 şi RTV cer suspendarea emisiei. Mi se pare ruşinos. Monica Gubernat, membru CNA: Neg cu vehemenţă că s-a discutat acest lucru. Colegii mei pot confirma

Consiliul Naţional al Audiovizualului face presiuni pentru suspendarea emisiei postului de televiziune Realitatea TV, după o solicitare formulată de reprezentanţii Antena 3 şi România TV. Monica Gubernat, membru al CNA, a cerut, astfel, ca săptămâna viitoare să se ia în discuţie suspendarea emisiei postului menţionat. Motivul acestui demers ar fi legat de faptul că Realitatea TV nu a trims pe fax sau email, către CNA, ordinele de plată pentru amenzile aplicate.

UPDATE 11.00: Monica Gubernat, membrul CNA invocat de Rareş Bogdan în acuzaţia referitoare la presiunile instituţiei asupra postului TV, a și comentat afirmațiile jurnalistului. Ea a mai decis să se autosesizeze în legătură cu emisiunea de miercuri seara de la Realitatea TV. 

„Aș vrea să neg cu vehemență  că în discuția informală de ieri cu radiodifuzorii s-a discutat vreun moment situatia amenzilor. Nu s-a discutat acest lucru și bănuiesc că și ceilalți colegi participanți pot confirma așa ceva. Dar vreau sa îl asigur pe domnul Rareș Bogdan ca în ce privește radiodifuzorul Realitatea TV legea va fi respectata la virgula și că nu va fi un post discriminat in raport cu celelalte posturi si nici celelalte posturi nu vor fi discriminate în raport cu Realitatea TV”, a declarat Gubernat pentru paginademedia.ro. 

Gabriel Tufeanu, un alt membru CNA, a declarat că în cadrul şedinţei nu s-a adus în discuţie închiderea postului TV.

„Am fost surprins de ceea ce am vazut la TV, tinand cont ca am participat la sedinta de ieri. Tangetial, s-a pomenit doar numele Realitatea TV, dar nu s-a discutat de inchdiere. Eu nu stiu reprezentantul postului ce a inteles, de aceea eu propun sa emitem un comunicat pentru ca oamenii sa stie ce s-a discutat ieri. Nu s-a pus problema inchiderii vreunui radiodifuzor. Se discuta de institutia noastra si sunt aruncate tot felul de lucruri false, prin urmare institutia trebuie sa aiba o pozitie, nu membrii”, citează paginademedia.ro.

Radu Herjeu a calificat aceste informaţii drept miniuni. Fostul jurnalist a mai adăugat faptul că nu s-a cerut suspendarea postului TV, iar Rareş Bogdan a fost dezinformat.

„Sunt minciuni, minciuni, minciuni. Nu s-a cerut suspendarea, nu exista termenul asta in Lege sau Cod, si niciun alt reprezentant al unui alt post TV nu a cerut inchiderea vreunui post TV. Eu sunt convins ca domnul Rares Bogdan a fost dezinformat si aceste minciuni nu ii apartin. Il sfatuiesc sa isi verifice sursele si sa nu mai transmita pana nu verifica din trei surse.”

De mențioant că Valentin Jucan a lipsit la ședință până la ora publicării acestui articol. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, el a anunțat că ajunge în partea a doua a ședinței, adaugă paginademedia.ro.

 

Ştire îniţială

Jurnalistul Rareş Bogdan explică, mai pe larg, cum a decurs întâlnirea în care s-a discutat despre suspendarea emisiei postului Realitatea TV, pe motiv de neplată a amenzilor date de CNA. 

"La CNA a fost o întâlnire informală, în care doamna Monica Gubernat, trimisa PSD, a propus ca marţi să se discute suspendarea Realitatea Tv, din cauza Jocuri de Putere şi a lui Rareş Bogdan. Au găsit şi un motiv: amenzile. Din păcate ei nu ştiu că noi ne-am achitat amenzile. Şi ce credeti că au găsit? Faptul că postul trebuie sa trimită ordinul de plată pe fax sau pe email. Realitatea nu a trimis online aceste copii, dar banii au intrat. Ei bine, vom trimite pe fax, pe email, ordinele de plată. Nu avem nici măcar una neplătită. Le-am atacat în instanţă şi aşteptăm. Noi am plătit amenzile. Astăzi am stat trei ore pe telefon cu doamnele de la Contabilitate.(...) Cert este că presiunea creşte şi pe seama Realităţii Tv. Dacă e cazul, pot să mă retrag eu în spate, pentru o perioadă. Eu nu cer nimănui ajutorul, nu apelez la instituţii ale statului", a spus jurnalistul.  

Acesta a prezentat apoi, şi "cerinţa imperioasă" a lui Adrian Ursu şi Cătălin Popa, oameni care au lucrat în Realitatea Tv, şi care acum sunt la posturi concurente, ca Realitatea Tv să se închidă. Jurnalistul a catalogat demersul celor doi, drept ”incredibil și rușinos”, citează realitatea.net.

"Marea mea durere este că la această şedinta, la care nu a participat colega noastră, Lavinia Sandru, ea avea o problemă cu tatăl său, la Cluj, la o clinică medicală, ei bine, acolo erau trei reprezentanţi din partea a trei televiziuni. O fostă colegă, Vera Secrieru, din partea Digi 24, ea a lucrat 13 ani, aici, la Realitatea. Soţul dânsei este încă aici. Subiectul închiderii a fost discutat 2 ore. Dar cei doi oameni care cereau închiderea sunt: unul care a lucrat şapte ani aici, la Realitatea Tv, şi care acum este la Antena 3, şi un altul, care acum este producător general la RTV. Unul a fost 7 ani aici, a făcut emisiuni aici cu o doamnă, doamna Oana(n.r. Adrian Ursu). Cert este că au cerut ca ANAF sau CNA să închidă Realitatea Tv. Pot să înţeleg dacă o astfel de cerere vine de la PSD, dar dacă vine de la domnul Adrian Ursu şi de la domnul Cătălin Popa, este şocant”. 

Rareș Bogdan consideră că o justificare pentru cererea lui Ursu și Popa poate fi pierderea unor bugete de publicitate ale celor televiziuni concurente, Antena 3 și RTV, după proteste:

”Deci cererea imperioasă a venit de la doi oameni care au lucrat aici. Datoriile Realitatea Tv sunt istorice, din perioada în care erau şi ei aici. Nu înţeleg de ce au făcut asta, pot să bănuiesc: să fim luaţi la ţintă pentru că corporaţiile şi-au retras bugetele de publicitate de la alte televiziuni, este ireal. Spun doar atât: este ireal. Pot să înţeleg, dar să văd presiuni în CNA din partea altor colegi, mi se pare incredibil şi ruşinos. Ştiu că problema nu este Realitatea, ci Rareş Bogdan", a încheiat jurnalistul. 

Jurnalistul Mălin Bot se alătură vocilor care susţin că demersul CNA împotriva Realitatea TV este un abuz orchestrat de social-democraţi "pentru a proteja posturile prin care corupţii manipulează".

Silviu Sergiu, senior-editor România Liberă, afirmă că "presiunea pe care instituţia de monitorizare a audiovizualului o pune asupra Realitatea TV este o ticăloşie". 

"Nu rezonez intotdeauna cu prestatia unor moderatori ai postului. Au fost momente in care eu insumi am sanctionat derapajele. Presiunea pe care insa CNA o pune pe Realitatea TV este o ticăloşie. Aceasta institutie plina de politruci platiti din bani publici inchide ochii la mizeria deversata in spatiul public de Antena 3 si RTV, dar e foarte exigenta cu vocile critice la adresa PSD. E un abuz al unor indivizi fara scrupule, umili servitori ai vremelnicei guvernări social-democrate", a scris Silviu Sergiu, pe pagina sa de Facebook. 

 

Comentarii

 • Catan

  16 februarie 2017 23:49

  Nu stiiu cum .dar daca sar grabi sa le inchida! Sa dispara f repede.!

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina - SCOATEREA IN AFARA LEGII A PSD ALDE PER PRU = Lustratie!

  16 februarie 2017 19:00

  Numai asa scapam de Latrina 3 si Rit de pork Tv !

  raspunde comentariului
 • Ciutura Daniel

  16 februarie 2017 17:44

  La cine ne putem adresa sa se inchida odata aceste posturi tv antena 3 si rtv care spun numai prostii si ne fac tara de ris.

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  16 februarie 2017 17:41

  Pai, asistam inca neputinciosi atat in dormitoarele noastre comune, cat si pe strazile patriei, la niste manifestatii impotriva ticalosiei generalizate, care, pt. cripto-securisti, nu constitue "in fapt" decat, sansa lor de-a supune unei noi manipulari hiper-ordinare si carele, poarta si asta, semnatura indescifrabila si inconfundabila a aceeasi structuri a se-curistilor criminali ai poporului, adica a ultra-criminalilor si penalilor ai acestei biete natii, toasi. Hai noroc si Jos comunismu! LUSTRATIA!

  raspunde comentariului
 • In garda

  16 februarie 2017 17:01

  Asa ceva e strigator la cer, cum 2 haznale isi permit sa faca asa ceva, si cna ul e o institutie care face represalii comunistoide pe fata, acele 2 posturi sunt rusinea natiunii ! Ele trebuie sa dispara! Felicitari Rares Bogdan, suntem alaturi de tine!

  raspunde comentariului
 • iamsndr

  16 februarie 2017 16:05

  Cu ce drept cer cele doua posturi tziganesti inchiderea unui post de televiziune romanesc?Asa am ajuns in tara noastra ca tziganii sa ne dicteze ce televiziune sa ascultam?In Ungaria i-ar pune in furci numai daca ar face o aluzie,oare suntem atat de slabi ?Demonstratiile nu-i impresioneaza pe acesti salbatici ai Asiei,ei stiu numai de bata,asa ca trebuie odata si-o data sa-i cotonogim si pentru asta trebuie ca Romanii sa=si formeze brigazi de aparare ,pentruca ei umbla numai in gasti.

  raspunde comentariului
 • haznaua 13

  16 februarie 2017 15:57

  Grotesca piticanie chelioasa si cu batistuta se baga singur in seama daca tot nu se uita "boborul" la emisiunile lui istericode de doi bani kila si la diversi psihopati cu care garniseste panopticumul in care emite i-realitati, seara de seara !

  raspunde comentariului
 • Jacques

  16 februarie 2017 15:55

  Felicitari dle Rares Bogdan! Trei televiziuni, isi mai fac datoria in relatarea corecta a cetatenilor, Digi , Realitatea si in oarecare masura Nasul! B1, a intrat in mocirla speluncilor Antena 3 si RTV. Nemernicii care manipuleaza, prin institutiile statului, pe care le considera feudele lor, sunt in mare deruta, deoarece strada va pune capat tendintelor totalitare ale partidului corupt, PSD!

  raspunde comentariului
 • doru

  16 februarie 2017 15:17

  intoxicare, manipulare ca de obicei. se victimizeaza. sa faca dovada. cel mai bun sondaj de opinie il da audientele.

  raspunde comentariului
 • cornelg

  16 februarie 2017 14:56

  Radu Herjeu!Radu Herjeu-cum a ajuns acest individ sa imparta dreptatea la CNA?!Retoric!Avem exact ce meritam!

  raspunde comentariului
 • @cine se scapa pute 13.42

  16 februarie 2017 14:24

  Nu exista nicio diferenta intre ma-ta si tac-tu.

  raspunde comentariului
 • scapa cine pote

  16 februarie 2017 13:42

  nu exista diferenta intre haznua 3 si irealitatea tv.

  raspunde comentariului
 • Devil Shaiseh

  16 februarie 2017 13:30

  Nu ma mira nimic din tot ce este asociat ticalosiei PSD. Acest partid care face guverne pe baza de dosare a devenit un partid al infractorilor. Deasemenea A3RTV sunt posturi TV care ataca in mod constant institutiile care nu sunt controlate de infractori. Ghita si Voiculescu nu concep o Romanie care sa le taxeze crimele.

  raspunde comentariului
 • ROSU

  16 februarie 2017 12:40

  IREALITATEA TV trebuie desfiintata ca si OTV-uL. AMANDOUA AU SLUJIT AGENTURILE STRAINE SI SUNT DUSMANII POPORULUI. Ca si primarul Iasului, ca si Zgonea , ca si mai care de acum atenteaza la unitatea Partidului. Trebuie sa ne aparam tara chiar cu pretul vietii. Iar acesti mosiero-burghezi care poarta batiste la buzunarul de la piept ca boierii de alta data...trebuie sa urmeze in inchisori lui Iuliu Maniu, lui Bratianu si tuturor acelora care au vandut tara nemtilor!

  raspunde comentariului
 • just

  16 februarie 2017 12:29

  Oricum este un post suspectat de legaturi cu Moscova,iar B.Rares este de toata jena.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   16 februarie 2017 13:24

   Serios ma? Latrina 3 si Rit de pork TV ce sunt? Ce artisti ai diversiunii sunteti! Deci Relalitatea TV post pro-UE si pro-NATO este suspectata de legaturi cu Moscova... Poti sa ne spui concret pt ce?Latrina 3 si RomTv sunt anti-NATO si anti-UE prin sustinerea unor partide pro-Moscova.

   raspunde comentariului
   • just

    16 februarie 2017 15:14

    Daca esti curios ,citeste rapoartele SIE siu vezi legaturile cu investitorii rusi care au nenorocit combinatul de la Campia Turzii,prietenia cu Ioan Talpes si desele calatorii la Moscova,mai *******!

    raspunde comentariului
 • nic

  16 februarie 2017 11:37

  Intr-o tara democratica antena 3 si rtv ar fi fost inchise demult!!!!!!! In tara se instaureaza incet, dar sigur, DICTATURA DRACNEA iar CNA sunt participanti la dictatura!!! Sper ca vor plati cu capul ceea ce le fac celor de la Realitatea!! Niciodata nu e prea tarziu!!! Realitatea a fost, alaturi de Digi, printre singurele televiziuni care au relatat cu celeritate ce se intampla in tara, ACUM LI SE PUNE CALUS!!! RUSINE CNA, IN LOC SA-I INCHIDETI PE TICALOSI SI DEZINFORMATORI II INCHIDETI PE CEI CARE SPUN ADEVARUL!! Se pare ca intrega tara este pusa sa plateasca pt ca a avut curaj sa se ridice contra lui dragnea si au lui!!! Aparti-va democratia!!!! JOS CIUMA ROSIE!!!! JOS DICTATURA PSD!!!

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   16 februarie 2017 12:23

   Solutia este simpla PSD ALDE PRU PER - partide care reprezinta interesele Rusiei in Romania. PSD ALDE PRU PER - SCOASE IN AFARA LEGII!

   raspunde comentariului
 • alef

  16 februarie 2017 10:17

  Cat timp poti sa functionezi in insolventa?

  raspunde comentariului
  • ful

   16 februarie 2017 12:41

   atat timp cat vor multinationalele

   raspunde comentariului
   • iukika

    16 februarie 2017 14:11

    lasati-o mai moale cu multinationalele, isi platesc taxele si impozitele in pusculita lui dragnea si teleormanul lui. Luati de exemplu evazionistii chinezi, arabi aflati sub tutela lui Pandele. Acolo se produc adevarate jafuri la adresa bugetului statului. Dar daca aia cotizeaza la partid sint lasati sa fure de la vama pana in orice coltisor al tarii. Aia nu mai intra nici in insolventa, dau mita si cu restul de bani dispar in China, Turcia sau statele arabe. Ni ii mai gaseste nici ***** pe-aia. Iar daca ar pleca multinationalele am avea un stat roman falit si dragnea si-ar muta teleormanul in BuLgaria sau Moldova, oriunde ar putea sa fure in continuare.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design