15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialLocuințe și drumuri inundate, în mai multe județe, după furtunile din ultimele...

Locuințe și drumuri inundate, în mai multe județe, după furtunile din ultimele 24 de ore. Subsolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a fost inundat

UPDATE 13.35: Pompierii din Târgu-Jiu au fost solicitaţi să intervină, luni dimineaţa, pentru evacuarea apei de la subsolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În urma inundaţiei au fost afectate mai multe dosare din arhiva unităţii, potrivit Mediafax.

„Este vorba despre o inundaţie, dar afectate foarte puţin au fost dosare care sunt deja casate şi care urmează să fie predate la Arhiva Naţională. E vorba de dosare definitive, foarte vechi. Au fost afectate foarte puţin, doar în partea de jos. Au fost şi solicitaţi cei de la Arhiva Naţională, faţă de care oricum trebuiau să facă predarea. Ele au fost inventariate întâmplător chiar cu o lună de zile înainte, tot în vederea predării, deci consecinţe nu au fost decât manageriale, din cauza inundaţiei”, a declarat Dan Marian Pena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Astfel, detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit cu o autospecială, pentru scoate apa de la subsolul clădirii.

În acelaşi timp, pompierii au fost solicitaţi să intervină şi în satul Văcarea, din comuna Dăneşti, unde mai multe gospodării au fost inundate. Până marţi, la ora 10.00, judeţul Gorj se află sub avertizare cod portocaliu, fiind anunţate ploi abundente şi instabilitate atmosferică.


UPDATE 13.00: Traficul rutier este îngreunat pe Valea Oltului, după ce Drumul Naţional a fost inundat, în localitatea Câinenii Mari din judeţul Vâlcea, din cauza apei scurse de pe versanţi în urma precipitaţiilor abundente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, adâncimea apei este de aproximativ 10 centimetri. „Pompierii ISU Vâlcea intervin pentru evacuarea apei pe Drumul Naţional 7, la kilometrul 234, în zona Balta Verde. Se circulă pe ambele sensuri, iar apa are aproximativ zece centimetri”, a declarat reprezentantul ISU.

 Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza apei de pe drum.

Gospodării din Râmnicu Vâlcea, inundate

Echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea intervin, lunipentru evacuarea apei din patru gospodării inundate din municipiul Râmnicu Vâlcea, una din Drăgășani și una din Amărăști, precum și pe DN 7, pe Valea Oltului, la kilometrul 234, unde, din cauza scurgerilor de pe versanți, este apă de 10 centimetri pe carosabil, informează purtătorul de cuvânt al instituției, Cătălin Popescu, potrivit Agerpres.

Din cauza furtunii, luni dimineața, la Râmnicu Vâlcea, un copac s-a prăbușit peste trei mașini, el fiind îndepărtat de către echipaje ale ISU. 

„ISU Vâlcea intervine pe DN7 la km 234 (în zona Balta Verde) pentru evacuarea apei de pe carosabil. Se circulă pe ambele sensuri, apa are 10 centimetri. Apa de pe carosabil provine din scurgerile de pe versanți. Pompierii au intervenit luni și în Râmnicu Vâlcea pentru evacuarea apei din patru gospodării inundate, precum și la Drăgășani și la Amărăști pentru evacuarea apei din câte o gospodărie inundată", a anunțat Cătălin Popescu. 


Vijeliile și ploile din ultimele ore au cauzat pagube în cinci județe din țară și în municipiul București. Astfel, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, un acoperiș a fost avariat și două locuințe au fost inundate, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit sursei citate, în București, un copac a căzut pe carosabil, iar patru au fost doborâți de vânt pe șase autoturisme. În Dâmbovița, localitatea Tărtășești, un copac a fost rupt și a căzut pe carosabil, în Dolj, în municipiul Craiova — doi pomi au fost rupți de vânt, iar în localitatea Melinescu, un copac a căzut pe carosabil. 

În municipiul Giurgiu, un acoperiș a fost avariat din cauza vântului, iar în localitatea Oncești trei copaci au fost doborâți de vânt pe carosabil. În municipiul Târgu Jiu (Gorj), un subsol a fost inundat. De asemenea, în Teleorman o locuință a fost inundată, în municipiul Turnu Măgurele, iar în orașul Videle o casă a fost lovită de trăsnet.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică au fost semnalate avarii în patru localități din județele aflate sub incidența avertizărilor meteo, iar echipe specializate acționează în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

IGSU recomandă, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, ca parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Totodată, se recomandă adăpostirea în locuințe sau alte spații care asigură protecția, precum și deconectarea aparaturii casnice de la curentul electric.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă