Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, controlată de Dragnea junior, a fost pus în libertate sub control judiciar. 60 de martori sau suspecți au fost audiați. Avocată: Dosarul a pornit de la un denunţ al unui inculpat cu dosar la Curtea de Apel Ploieşti

de Mihai Diac, Roxana Petre , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 23:09, 11 august 2017
Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, controlată de Dragnea junior, a fost pus în libertate sub control judiciar. 60 de martori sau suspecți au fost audiați. Avocată: Dosarul a pornit de la un denunţ al unui inculpat cu dosar la Curtea de Apel Ploieşti

UPDATE 23.00: 60 de persoane au fost audiate, în calitate de martori sau suspecţi, în dosarul în care societatea care deţine ferma Salcie este suspectată de evaziune, informează Mediafax.

Opt persoane, între care şi administratorului fermei de porci din Teleorman, Ilie Dragne, sunt cercetate sub control judiciar, iar faţă de cel de-al nouălea suspect din dosar s-a decis cercetarea în libertate, conform Parchetului General.

„În cursul zilei de joi au fost audiate 60 de persoane având calitatea de suspect sau martor. Dintre acestea au fost reţinute nouă persoane, faţă de opt fiind dispusă de către procurori măsura preventivă a controlului judiciar”, precizează sursa citată.

 

16.15: Maria Vasii, avocatul administratorului firmei de porci Salcia a precizat, vineri, că dosarul în care a fost reţinut Ilie Dragne a pornit de la un denunţ al unui inculpat într-un dosar ce se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Întrebată de unde vine plângerea în acest dosar, Maria Vasii a precizat: „Din câte am observat şi îmi permit să lansez propria mea interpretare, o persoană care este cercetată într-un alt dosar a făcut un denunţ pentru a beneficia de reducerea pedepsei şi a nominalizat mai multe societăţi comerciale, societăţi care prestau anumite lucrări de construcţii. Între societăţile beneficiare ale acestor lucrări de construcţii era, între altele, şi societatea comercială cunoscută de dumneavoatră ca ferma Salcia. E vorba de un inculpat pentru o cauză ce se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti", a spus ea.

Totodată, Maria Vasii a mai precizat că Ilie Dragne a preluat firma la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii febriarie şi că nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare faţă de care procurorii lansează acuzaţia de evaziune fiscală.

„Cealaltă acuzaţie cum că el şi-ar fi angajat soţia sa la această societate, la care el era admininstrator şi este în prezent unic asociat, cu atât mai mult nu ne explicăm această acuzaţie, pentru că nu este una serioasă. Prin hotărârea adunării generală acţionarilor, se face transferul pachetelor de acţiuni chiar dacă nu avem perfectată această acţiune", a mai spus avocata.Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din județul Teleorman, controlată de fiul lui Liviu Dragnea, a fost pus în libertate, vineri la prânz, sub control judiciar.

Ilie Liviu Dragne nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, făcând o singură precizare: „În momentul când vom putea și ne va permite dosarul, vom organiza o conferință de presă”.

În schimb, avocata acestuia, Maria Vasii, a susținut că Dragne este nevinovat, întrucât el a devenit administrator al fermei abia în ianuarie - februarie 2017, în timp ce factura pe care o cercetează procurorii, în valoare de peste 200.000 de euro, a fost emisă anterior.

 „Ca atare, nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare pentru care s-a emis acea factură față de care procurorii lansează acuzația de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 de lei”, a spus Vasii.

„Domnul Dragnea Valentin și-a cedat toate părțile sale sociale. În prezent, societatea se organizează într-o altă formă, procedura este în curs la Registrul Comerțului”, a mai spus avocata.

Vasii a declarat că, deși la data faptei la care fac referire procurorii, fiul președintelui PSD era acționar al firmei, el nu se poate face responsabil de o eventuală infracțiune de evaziune fiscală. „Nu este responsabil pentru că procurorii îl acuză pe domnul Dragne Ilie, administratorul, că ar fi complice la evaziune fiscală. Or, despre această infracțiune vorbim doar pe seama administratorului. Domnul Valentin Dragnea nu a fost niciodată administrator, a avut doar calitate de acționar”, a susținut Vasii.

Ilie Liviu Dragne a fost reținut, joi, alături de alte opt persoane, pentru 24 de ore. Acuzația formulată de anchetatori a fost de evaziune fiscală.

„Ați colaborat cu anchetatorii?”, l-au întrebat jurnaliștii pe administratorul fermei de porci Salcia. În locul acestuia, a răspuns Vasii: „Nu există o asemenea ipoteză”.

Pe de altă parte, avocata a precizat că Ilie Liviu Dragne este, în acest moment, asociat unic al fermei Salcia, după ce fiul lui Liviu Dragnea și-a cedat toate părțile sociale pe care le deținea.Ilie Liviu Dragne este născut în 1968 în comuna natala a lui Liviu Dragnea și nu are legături de rudenie cu Liviu Dragnea, dar este un personaj-cheie în lanțul de firme controlate de familia și prietenii lui Liviu Dragnea, președintele PSD.

Astfel, numele lui Ilie Liviu Dragne apare în mai multe afaceri în care sunt implicați șeful PSD și fiul lui. De exemplu, au fost transferate către el toate părțile sociale din S&P Investement Management. O vilă cu 11 camere și vedere spre pârtia de schi din Bușteni, amplasată pe un teren de 2.000 metri pătrați, este deținută, din 2011, de firma Interfrigo Logistics SRL, firmă de transport care ar fi primit contracte de cinci milioane de euro de la CJ Teleorman, în timp ce instituția era condusă de Liviu Dragnea. În acționariatul societății figurează și S&P Investment Management SRL, firmă care a fost deținută în proporție de 90% de fiul șefului PSD, Valentin Ștefan Dragnea, au scris jurnaliştii de la Hotnews.

Procurorii Parchetului General au afectuat, joi, peste 80 de percheziții, vizând 12 societăți comerciale din domeniul: construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor. Administratorii acestor firme sunt acuzați că, în perioada 2010 — 2016, ”în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”. 

Citește mai multe dezvăluiri despre afacerile familiei Dragnea: 

Comentarii

 • WYW

  13 august 2017 4:19

  Si ce face Dragnea cu porcii aia ?Oricum toate circurile astea sunt doar de ochii lumii altfel s-ar fi rezolvat de mult.Din 89 si pana azi un sir de hoti tolerati in temp ce altii isi fac treburi mai importante pe la noi pe acasa...cam asa pare...

  raspunde comentariului
 • Enescu

  12 august 2017 3:13

  Noi Romanii va vom scoate afara porcilorSi cred ca chemam si FBI ca cei di Romania se implica in cine trimit mesage si de undeV-a fi rau

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  11 august 2017 17:35

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Alexandru Lazarescu

  11 august 2017 16:15

  Secretele lui Polichinelle1.Dragnea si Tel Drum Tel Drum nu a fost decat pusculita cu bani negri pentru PSD. Administrand pusculita cu bani normal ca Dragnea a condus campaniile electorale si a urcat toate treptele in partid. Toti primarii PSD erau obligati sa dea contracte la Tel Drum pentru a dovedi ca sunt membii de incredere si pot fi mentinuti pe liste pentru a fi realesi, iar ca bonus nu trebuiau sa mai faca alte donatii catre visteria partidului. Procurorii vor fi uimiti de inventivitatea cu care se spalau banii publici si se transformau in afise electorale2.Interesul National Dupa alegerile parlamentare din 2008 Basescu, care fusese tradat de Tariceanu, a propus o guvernare PDL-PSD de lunga durata. Pentru ca electoratul nu trebuia sa prinda aceasta miscare au ajuns la urmatoarea intelegere cine castiga prezidentialele din 2009 face guvernul iar celalalt partid ramane in opozitie dar se rupe cu numarul de parlamentari care sa asigure majoritatea si aceasta bucatica vine la guvernare. Daca va castiga Geona PDL-ul va fi rupt de Elena Udrea, daca castiga Basescu PSD-ul va fi rupt de Oprea. Intelegerea a functionat perfect !3.Pelerinajele la Athos Toba si Coldea au fost impreuna la Athos. Igor Dodon era la Athos cand Dmitri Rogozin a fost declarat persoana non grata in Moldova. Multi ministi rusi merg la Athos si tot acolo au loc intalniri discrete intre delegatii importante. Se stie ca muntele Athos a ramas cam singurul loc din lume unde nu exista conexiuni mobile si telefonice, unde pur si simplu nu poti fi interceptat sau ascultat. Asta este legenda si foarte multi merg pentru a putea vorbi lucruri care nu este bine sa le vorbesti in alta patre . Realitatea este ca pe Athos au cam pus stapanire calugarii rusi, si absolut toti sunt colaboratorii KGB-ului. Si tot pe Athos au loc intalniri intre structurile de informatii rusesti si colaboratorii lor raspanditi in lumea larga !

  raspunde comentariului
 • Cucu

  11 august 2017 15:52

  Inghiozlanirea porcilor lui Dragnea in justitia romana.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  11 august 2017 15:48

  Dntre acei porci-minune,Furati chiar de la vanzare,Am dori sa stim anume,Care-i porcul cel mai mare ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design