EXCLUSIV. Firmele lui Dragnea jr. trăiesc din banii Tel Drum. Odrasla șefului PSD este veriga financiară lipsă între tatăl său și compania teleormăneană | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Catalin Prisacariu , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:14, 16 iulie 2017

Liviu Dragnea nu are nici o legătură oficială cu Tel Drum, faimoasa firmă teleormăneană care a încasat jumătate de miliard de euro de la stat.

Fiul său, însă, Ștefan-Valentin Dragnea, are legături financiare clare cu Tel Drum. Practic, se poate spune că societățile lui Dragnea junior sunt întreținute de către Tel Drum, care a garantat creditele societăților comerciale deținute de fiul șefului PSD.  

Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA și Agrotrust SRL sunt patru firme teleormănene care au nevoie ca de aer de credite bancare pentru a supraviețui.


Citește și: EXCLUSIV. 13 milioane de lei de la stat pentru vacile lui Dragnea junior. Ferma de bovine a fiului președintelui deputaților, ascunsă pe numele finului șefului PSD | DEZVĂLUIRE RL

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan-Valentin, deținător la vedere de fermă de porci, a declanșat un scandal național după ce Guvernul Grindeanu a decis să acorde subvenții pentru creșterea suinelor.

În ultimii ani, pentru fiecare din aceastea a garantat, la bănci și alte instituții de creditare, o megacompanie, de asemenea teleormăneană: Tel Drum SA. Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL și Romcip SA sunt deținute de către Ștefan--Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Agrotrust SRL este controlată de același Dragnea jr., care a garantat cu averea personală un credit luat de companie.

Pe 26 mai 2015, Tel Drum SA a decis, prin hotărârea cu numărul 5, să garanteze credite bancare pentru alte societăți comerciale. Conform documentului menționat, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Tel Drum SA “aprobă menținerea garantării prin contractele de garanție personală (FIDEJUSIUNE) de către Societate, în calitate de fideiusor, in favoarea UniCredit Țiriac Bank - S.A", astfel:

- creditului contractat (...) de către GRANSILOZ – S.R.L., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...);

- creditului contractat (...) de către AGROTRUST - S.R.L., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...)”.

Din textul hotărârii 5/2015 a Tel Drum SA se poate vedea că decizia de garantare a creditelor societăților menționate e mai veche și continua fără nici un fel de sincopă.


Citește și:  Culisele unei înţelegeri subterane. Liderul PSD Liviu Dragnea l-a mazilit pe Grindeanu cu acceptul lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu schimbarea fostului premier Sorin Grin­deanu. În acest sens a existat o înțelegere cu președintele PSD, Liviu Dragnea, prin care șeful statului a acceptat să nu pună bețe-n roate acestui proces, au declarat “României libere“ surse din mediul politic.

 

Combinatul de porci, favoritul garantului

Și pentru o a treia societate comercială Tel Drum garanta creditele bancare. Nu un credit, deci, ci mai multe. Este vorba de Romcip, celebra fermă de porci a fiului lui Liviu Dragnea. În acest caz, era vorba de garantarea următoarelor:

„- creditului contractat (...) de catre ROMCIP - S.A., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...), conform contractului de credit nr. PLO3/158/2011;

- creditului contractat (...) de catre ROMCIP - S.A., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...), conform contractului de credit nr. PLO3/159/2011;

- creditului contractat (...) de catre ROMCIP - S.A., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...), conform contractului de credit nr. PLO3/175/2011;

- facilității de factoring contractată (...) de către ROMCIP - S.A., în calitate de Aderent, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de Factor (...), conform contractului de factoring nr. 494/05.10.2011 din data de 05.10.2011”.


Citește și:  RISE Project: Legătura dintre Liviu Dragnea și firma TelDrum, dezvăluită într-un raport secret al serviciului "Doi şi-un Sfert". Cum comentează Călin Popescu Tăriceanu şi DGPI ancheta care îl vizează pe şeful PSD

RISE Project a publicat o nouă anchetă care îl vizează pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pornind de la un raport secret al fostei „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Credite nebancare de milioane de lei

La sfârșitul lui 2014, însă, Tel Drum SA decisese să mai garanteze și alte credite, nebancare. Conform hotărârii 13 a Tel Drum SA, din 22 decembrie 2014, a fost vorba de “Garantarea de către Tel Drum - S.A. în calitate de fideiusor a creditului contractat de S.C. ZOOVEG 2010 - S.R.L. în valoare de 800.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.”, de “Garantarea de către TEL DRUM - S.A. în calitate de fideiusor a creditului contractat de S.C. Agrotrust Cereal - S.R.L. în valoare de 600.000 lei de la Agricover Credit IFN- S.A.”, de “Garantarea de către TEL DRUM - S.A. în calitate de fideiusor a creditului contractat de Agrotrust- S.R.L. în valoare de 600.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.” și de “Garantarea de către Tel Drum - S.A. în calitate de fideiusor a unui credit contractat de S.C. Gransiloz - S.R.L. în valoare de 700.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.”.

Petre Pitiș, semnătură din partea Tel Drum

Hotărârea 13 a Tel Drum SA, din 22 decembrie 2014, mai menționa că “Garanțiile aferente creditului sus-menționat sunt următoarele: GAJ CULTURĂ GRÂU”, dar și că “Împuternicirea pentru semnarea contractului de credit, a actelor adiționale (inclusiv suplimentarea creditului, prelungirea acestuia sau constituirea de garanții suplimentare) a domnului Pitiș Petre, cetățean român, domiciliat în localitatea Turnu Măgurele”.


În Vinerea Patimilor, Primăria Țigănești a anunțat public că a „miruit” compania Tel Drum cu un contract de 18,3 milioane lei pentru modernizarea drumurilor de interes local.

Practic, ca multe societăți comerciale care se ocupă de agricultură, și cele de mai sus (Zooveg 2010, Gransiloz, Romcip și Agrotrust) aveau probleme cu lichiditățile cu care să finanțeze înființarea culturilor. Așa că banii au venit fie de la bănci, fie de la IFN-uri (instituții financiare nebancare), dar a fost nevoie de garanții mai solide decât culturile de grâu pe care firmele agricole urmau să-l cultive. Aici intra în scenă Tel Drum SA, o companie foarte puternică, care numai în ultimii zece ani, conform RL, a câștigat contracte din bani publici de peste 430 de milioane de euro.

Dragnea neagă legătura cu Tel Drum, juniorul le ia banii

De ce, însă, ar fi acceptat Tel Drum SA să-și pună în pericol situația financiară pentru a garanta creditele unor firme oarecare? În primul rând pentru că aceste firme, așa cum presa a arătat în mai multe rânduri, nu sunt oarecare, ci gravitea-ză toate în jurul oamenilor loiali lui Liviu Dragnea.


Citește și:   Caracatița Teldrum se întinde peste un sfert din România: Firma apropiată lui Liviu Dragnea are contracte cu statul în 10 județe, din 2007 încoace, în valoare de 430 milioane de euro l Cea mai citită dezvăluire a săptămânii

Aproape 430 de milioane de euro în ultimii zece ani. Aceasta este suma pe care compania privată controlată informal de către Liviu Dragnea, Teldrum SA, a obținut-o de la stat.

RL arată, însă, cu documente, că aceste firme, de fapt, constituie legătura dintre șeful PSD și Tel Drum SA. Astfel, trei dintre aceste firme (Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL și Romcip SA) sunt deținute de către Ștefan-Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Iar a patra, Agrotrust SRL, este controlată de același Dragnea jr.

Practic, chiar dacă Liviu Dragnea a susținut întotdeauna că nu are nici o legătură cu Tel Drum SA, că nu deține acțiuni la această companie și că nu are beneficii de pe urma acesteia, adevărul din documente este că fiul său are beneficii directe de la Tel Drum SA. Atât de directe încât, dacă Tel Drum SA nu ar garanta pentru creditele luate de către firmele lui Dragnea jr., acestea ar intra rapid în faliment. 

Cum a ajuns Dragnea jr. să dețină firmele garantate Tel Drum

Companiile susținute financiar de către Tel Drum SA sunt, într-un fel sau altul, conectate chiar la Tel Drum. Iar Petre Pitiș, directorul general al companiei, a avut un rol important în transferarea acțiunilor și părților sociale de la firme la fiul lui Liviu Dragnea.


Citește și:  Teldrum a luat un contract de 8.900.000 de euro ca să asfalteze prost străzi în Craiova. Primărița Lia Olguța a semnat, prietenii lui Dragnea au încasat | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Primărița Lia Olguța Vasilescu a acordat, în 2013, un contract de aproape nouă milioane de euro firmei Teldrum SA, considerată ca fiind controlată de Liviu Dragnea. În 2017, Liviu Dragnea a susținut-o politic pe Lia Olguța să ajungă ministru al Muncii.

Pitiș a luat Romcip de la stat

Petre Pitiș nu a fost pomenit anterior în zadar. Pitiș este boss-ul executiv de la Tel Drum SA și are un rol important inclusiv în obținerea fermei de porci Romcip de către Dragnea jr. Conform revistei “Kamikaze”, “Romcip SA există în Teleorman din 1972, așa cum spune chiar propriul site: «1972 - se înființează FERMA ȘI FABRICA DE STAT pentru PRODUSE TRADIȚIONALE SALCIA SC ROMCIP SA SALCIA Jud. TELEORMAN; 1991 - se înființează Societatea Comercială Romcip SA (...) societate pe acțiuni cu acționariat integral privat». (...) Până prin 2008 - 2009, nu exista un acționar majoritar, aceste acțiuni fiind împărțite între sute de mici acționari. Totuși, deși nemajoritar, exista un acționar care deținea peste 20% din acțiunile «combinatului de porci», cum i se zice. În 2009, însă, acest cetățean decide să mai subscrie 280.000 de acțiuni și, astfel, să ajungă la 400.000 de acțiuni. Prin această subscriere, omul ajunge de la 20% și ceva din acțiuni la 78,15% din acțiunile Romcip SA. Practic, cetățeanul ajunge acționarul majoritar al combinatului, deci proprietarul fermei de porci, al combinatului de nutrețuri și al mezelăriei aferente primelor două (...). Persoana se numește Petre Pitiș.”

Combinatul de porci, cadou pentru fiul lui Dragnea

De la Pitiș, însă, ferma de porci a ajuns direct la fiul lui Dragnea. Iată cum, conform sursei citate anterior: “După vreo patru ani, prin 2013, Pitiș se plictisește să se mai ocupe de ditamai ferma de porci și renunță la acțiuni. Conform «Monitorului oficial», «dl. Pitiș Petre se înlocuiește cu SC Ludikon System SRL». Între timp, însă, Petre Pitiș ajunsese acționar ultramajoritar, cu peste 99% din acțiuni. Așadar, și Ludikon devine «acționar majoritar ce deține 99,84% din capitalul social». Iar dacă muriți de curiozitate să aflați cine e Ludikon System SRL, aflați din sursa pe care am mai citat-o deasupra (...): «DRAGNEA VALENTIN-ȘTEFAN, asociat deținând un procent de 90% din capitalul social al Societății LUDIKON SYSTEM SRL»”.


Citește și: Cum se sifonează banii publici. Comuna lui Liviu Dragnea a primit peste trei milioane de euro, care au ajuns în conturile firmei TelDrum

Liviu Dragnea, ca ministru al Dezvoltării, a crescut de cinci ori bugetul comunei natale Gratia din Teleorman. Astfel, peste trei milioane de euro au plecat din bugetul Guvernului spre comuna teleormăneană. Banii, însă, nu au rămas în Gratia, ci au fost virați în conturile TelDrum SA. 

Pitiș a înființat și binomul Gransiloz--Zooveg 2010

Gransiloz SRL și Zooveg 2010 SRL au o istorie comună. Conform Riseproject, Gransiloz “i-a avut ca asociați pe Petre Pitiș și pe șoferul acestuia, Daniel Barac (decedat). Tot ei au înființat și Zooveg 2010 SRL care a devenit acționar unic al GRANSILOZ SRL în 2015”. Aceeași sursă mai arată că “Ștefan Valentin Dragnea, fiul șefului PSD, a preluat controlul GRANSILOZ SRL tot în 2015, când a devenit acționar majoritar al Zooveg 2010. (...) Parteneri în această afacere i-au fost Ilie Liviu Dragne, un apropiat al familiei, dar și Gabriel Putineanu (Mihai Slăvescu Putineanu – n.r.). Fratele celui din urmă a fost cununat de Dragnea. Toți au afaceri cu Tel Drum.”

Agrotrust, controlată de odrasla șefului PSD

Agrotrust SRL, deținută în acte de Mihai Slăvescu Putineanu, menționat în paragraful anterior, este controlată tot de către fiul lui Liviu Dragnea. Așa cum RL a arătat ieri, “Pe 21 februarie a.c., Agricover Credit IFN a acordat un credit societății comerciale Agrotrust SRL din Alexandria, județul Teleorman. Garanți pentru acest credit (de o valoare neprecizată la Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare – AEGRM) au fost trei persoane fizice: Dragne Ilie-Liviu, Dragnea Valentin-Ștefan și Slăvescu Putineanu Mihai. (...) Valentin-Ștefan Dragnea este fiul lui Liviu Dragnea iar Ilie-Liviu Dragne (fără «a» la final) este asociatul de serviciu al juniorului șefului PSD în diverse companii. Așadar, fără să dețină părți sociale la Agrotrust SRL (fie direct, fie indirect – prin intermediul altor companii), fiecare din cei doi (Dragnea junior și Dragne) și-au asumat statutul de «constituitor terț», adică de garant al creditului.”   

Comentarii

 • Costin Stefan

  28 octombrie 2017 12:05

  SECURISTII COMUNISTI NE TIN OSTATICI SI FAC CE VOR ! I-au impuscat pe dictatorii Ceausescu si s-au facut ei, cu totii, dictatori, dupa ce au inecat in sange tara de doua ori, in 89 si 90. PSD-ul este partidul lor, PCR-ul resapat. Au luat tara in primire industrializata, cu agricultura dezvoltata si irigata. Au luat tara, fara datorii externe si cu creante de 4-5 miliarde de dolari, in tari care ne-au ramas datoare. Si, vazand ca poporul e pasnic, au iesit cu totii din barlogurile unde se ascunsesera de groaza ca vor fi linsati. Si s-au pus pe furt, pe jefuit, impreuna cu progeniturile lor, cu rudele lor si cu cozile lor de topor. Noi am aflat ca securistul Voiculescu a furat vreo 300 de milioane de dolari de la Crescent si de la exporturi, din care, a cheltuit 230 milioane dolari pe cele trei companii pe care si le-a infiintat in 1990. Si nu l-a judecat nimeni. Trebuie sa i le luam, ca le-a infiintat pe banii furati de la stat. Am aflat ca Nastase a vandut, pe spaga, cele mai importante combinate, intreprinderi si resurse energetice ale tarii. Si nu l-a judecat nimeni pentru asta. Dragnea, fiu de militian renegat de sateni, a escrocat statul cu sute de milioane de euro, cu Tel Drum, a furat restaurante, magazine si hotelul Turris din Tr Magurele, CAP-ul din Salcia, cu 13 mii hectare de teren arabil si ferme de porci si de vaci. A furat pana si insula Belina. Si nimeni nu l-a judecat pana acum. Ponta a anulat datoria Cazahstanului de 690 milioane de dolari pentru Petromidia. Si nimeni nu-i cere socoteala. Socrul lui Ponta, Ilie Sarbu, cu Hrebenciuc au influientat retrocedarea ilegala a unei suprafete de 43 de mii de hectare de padure si nu sunt condamnati. Vacaroiu a trecut peste embargou, in Jugoslavia, o mie de vagoane cisterna cu benzina si milioanele de dolari nu au ajuns in buget. Chiar nu v-a durut sufletul, imediat dupa 89, cand fratii Paunescu au cumparat Hotelul Intercontinental ? Nu va vine sa plangeti, cand derbedei hoti si analfabeti pangaresc, cu prezenta lor, Casa Poporului ? Pana cand rabdam, ca hotul si nerusinatul Dragnea sa conduca Romania, cu minciuni si fara investitii ? Cum il mai suportati pe tradatorul Tariceanu, care a dat petrolul si gazele firmei Sterling Resources, in 2008, pe spaga ? Nu sunteti uluiti, ca sarlatanul Radu Mazare, care a vandut Constanta si Litoralul, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare ? Ce mai asteptam fratilor, sa faca pipi pe noi ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  20 iulie 2017 16:26

  INSULA DRAGNEA DE PE DUNARE. Comuna Seaca din Teleorman e situata la 15 km de Tr. Magurele, la 50 km de Alexandria si la 5 km de Dunare. Portiunea din drumul national DN 51A dintre Seaca si Tr. Magurele este aprox. paralela cu Dunarea. In dreptul comunei Seaca exista INSULA BELINA cu o suprafata de 210 ha, si un brat al Dunarii, BRATUL PAVEL, de 4,5 km si cu suprafata de 137 ha. Toate acestea au fost in administrarea Apelor Romane pana in 2013, cand Dragnea devenise ministru al M. Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Ponta, iar un apropiat al sau de pe langa Turnu Magurele, tanarul Adrian Gadea, il inlocuise pe Dragnea in postul de presedinte al CJT. Imediat dupa aceea, CJT a concesionat INSULA BELINA, BRATUL PAVEL si cateva sute de hectare de teren de pe malul Dunarii, exofirmei Tel Drum, in vederea infiintarii unui CENTRU TURISTIC TELORMANEAN pana in 2020, cu fonduri euro. Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Dar ma tem ca o sa-l ajute numai pe Dragnea, daca o mai ramane pe afara.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 10:15

  CUM A GOSPODARIT DRAGNEA JUD. TELEORMAN. Incepand din decembrie 1996, ca prefect pana in 2000 si, in continuare, ca presedinte in CJT=Consiliului Judetean Teleorman pana in 2009, Dragnea a fost sultan satrap, in fata caruia au tremurat de frica toti angajatii statului din judetul T=Teleorman. Fiind si presedinte al filialei PSD din T, a avut ca preocupare capitala sa se imbogateasca rapid, cu bani de la buget si din fondurile europene, cat se afla la butoane. Si Romania Libera a aratat cum a furat si cat a furat cu Tel Drum, cu miile de hectare de padure din T, cu miile de hectare de teren arabil, silozuri si crescatorii de vaci si de porci ale fostului CAP din Salcia, cu restaurantele, magazinele comerciale si hotelul Turris din Turnu Magurele, pe care le-a furat si le-a vandut pe bani grei. Dar prin toate colturile judetului T, Dragnea a lasat si urme mai putin scoase la lumina, legate de jaful neintrerupt pe care l-a practicat cu lacomie de lup hamesit. As propune ca un reporter de la R.L. sa mearga cu un aparat de filmat in comuna Smardioasa din T, sa vada GARA demolata, in care se poate turna in bune conditiuni filmul CADEREA BERLINULUI. Sa vada ca din 5 linii paralele de cale ferata a ramas doar una, ca nu mai exista nici rampa de descarcare a vagoanelor si nici magaziile de marfuri. Din Smardioasa, la 16 km de Alexandria, pornesc 5 siruri de sate spre Alexandria, Beiu, Giurgiu, Dunare, Zimnicea, si nici nu se mai dau bilete de tren decat in vagoane. Inainte plecau trenuri de marfa incarcate cu produse agricole si soseau cu cherestea, lemne de foc ciment, marfuri casnice si gospodaresti, iar acum trenurile de marfa nu mai exista pe ruta Rosiori- Zimnicea. Tot la Smardioasa, exista o PIATA DUMINICALA, de unde satele apropiate din cele cinci directii se aprovizioneaza in fiecare duminica, cu marfuri alimentare, cu obiecte de uz casnic, cu imbracaminte si chiar cu pasari si animale. Sosesc vanzatori ambulanti si din alte judete. Piata este functionala de o jumatate de secol si in fiecare duminica Primaria percepe taxe de milioane de lei, pe care in epoca DRAGNEA le-a expediat laAlexandria. Or fi ajuns la Dragnea, ca la Smardioasa nu s-a folosit niciun leu din cei incasati la Piata. Unde au ajuns sinile de cale ferata furate din garile de pe ruta Rosiori-Zimnicea pe care trenurile marfare faceau manevre ?

  raspunde comentariului
 • costica

  16 iulie 2017 0:39

  Bani repede, usor si comod. Obtii usor rezultate. Aici poti sa castigi repede si bine. Mai ai un pas sa te convingi. Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de emailpacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • florea

  14 iulie 2017 17:03

  Intrebati de unde are baiatul lui Dragnea bani de masinile mai scumpe ca ale lui Tiriac sau Tariceanu ,de unde are fata studenta bani sa-l intretina pe drogatul rus si sa-i cumpere casa in Bucuresti ,de unde are Dragnea mosiile ,palatele ,vacantele ?Pai daca nu are firme ,nu are Rise ,nu are Tel Drum ce **** mea are ,de unde o scos banii ?

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  13 iulie 2017 16:14

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:57

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
  • Emil G

   14 iulie 2017 23:53

   E bine că ai inițiativă, dar ești sigur că te-ai gândit bine? Cine sunt ziariștii ăia nemaipomeniți și cum ne puteți convinge că "lista acelor ziariști" e mai bună ca listele partidelor dezastroase ce-i drept ? Asta cu ziariștii e găselnița ta ? Crezi că n-am mai vazut "ziariști independenți" ? De ce n-ar fi un sobor de popi, un grup de studenți, niște anumiți istorici, milițieni sau ce mai vrei tu ... ? De Academia Română ce părere ai ? Dar despre primele Universități de prestigiu din țară? Dar despre Asociațiile Profesionale aici, da, poate ar putea fi loată în considerație și o asociația a ziariștilor ? Și ce-ai zice ca să li se ceară candidaților la funcții acordul scris al membrilor familiilor lor, sau chiar vecinilor cu obligația acestora să răspundă solidar în cazul când propunerea lor se dovedește un fâs sau un hoț ? Noua Lege a Partidelor trebuie, întradevăr, să "naționalizeze" politica de cadre a partidelor, însă nu ne mai spune de ziariști, ca și când ar fi vreo instanță morală, ba chiar singura !

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:26

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design