CNMR condamnă decizia primarului Hava de a-i oferi Prințului Charles titlul de Prinț al Transilvaniei

de Gabriel Mihai , 13 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 01:05, 13 aprilie 2017
CNMR condamnă decizia primarului Hava de a-i oferi Prințului Charles titlul de Prinț al Transilvaniei

CNMR, lansează un apel important în contextul recentelor evenimente ce vizează pe Prințul Charles al Marii Britanii, ” Prinț de Transilvania” la propunerea primarului din Alba – Iulia.

Alba Iulia, orașul în care patrulează zilnic o gardă austriacă de paradă, în amintirea Imperiului Habsburgic, orașul care cinstește mai mult decât oricare altul stăpânirea Imperiului Roman în Dacia, lansează prin intermediul primarului său, o inițiativă ce excede tuturor legilor tării și poate amplifica diversele curente de divizare a României, chiar dacă printr-un exemplu ce poate să pară hilar: vrea să acorde, onorific, Prințului Charles al Marii Britanii, titlul de Prinț al Transilvaniei!!!

Încercăm să înțelegem faptul că inițiativa primarului Hava a plecat din dorința de a crește vizibilitatea turistică  a orașului în contextul în care autoritățile locale au început demersurile de restaurare a palatului princiar din Alba Iulia, fosta reședință medievală a principilor Transilvaniei, dar uitându-ne mai atent la scrisoarea primarului  Hava către Alteța Sa, deja ne putem gândi la altceva.

“Știm cât de mult iubiți Transilvania. A fost a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. În repetate rânduri ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legenda lui Vlad Țepeș. Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am gândit că ce ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, să fiți Prințul de Wales și al Transilvaniei.” (Ziarul Alba24.ro)

Trebuie să recunoaștem:  „Prințul de Wales și al Transilvaniei” este un mod fantastic de a te introduce în orice discuție, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversație.

Dacă ne gândim la toate scenariile lansate în spațiul public al ultimilor ani, referitoare la ruperea Transilvaniei de România, nu putem să nu fim puși pe gânduri de această intenție a primarului  de Alba Iulia, un primar care nu dă prea mulți bani pe moștenirea geto-dacică a acestui neam și nu respectă așa cum se cuvine memoria eroilor ardeleni Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan, eroi care, probabil, se întorc în mormânt de fiecare dată când garda austriacă a vechilor opresori ai românilor patrulează prin orașul Alba Iulia și dă onorul turiștilor!!!

CNMR recunoaște și apreciază sprijinul și atenția oferită de Prințul Charles acestei zone, precum și apropierea de România,  dar atragem atenția că astfel de jocuri extra-constituționale sunt periculoase si interpretabile.

Loading...

Comentarii

 • Doina

  14 iunie 2017 8:15

  Ce timpenii pot sa citesc! Ce legatura are aceasta intentie cu imperial Habsburgic,cu constitutia? Cred ca nu se vrea sa ne civilizam! Sa traim trogloditi dar foarte "patrioti"!

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  19 aprilie 2017 10:53

  greu se mai poarta un dialog civilizat in tara asta.....alba iulia a renascut dupa dec' 89 si vrea sa mai creasca. invitarea Printului se incadreaza in aceasta politica foarte corecta. dar cum sa-l inviti? sa fie facut "cetatean de onoare"? ar fi oarecum jignitor. si atunci primaria a cam exagerat cu printul de transilvania dar problema ramine si anume ce sa-i oferi in urma invitatiei? sa primeasca ce?in alta ordine de idei, oare cite alte orase din romania ar avea motive sa-l invite pe Print? alba iulia este printre putinele care poate lansa o astfel de invitatie....

  raspunde comentariului
 • oasndte

  19 aprilie 2017 9:58

  Da, Alice are dreptate ,trebuie sa acordam asemenea titluri unor romani precum Gragnea ,Serban, si alti cocalari caci tara a cazut in ghiarele lor ,astia sunt rromanii viitorului .Cine este printul de Walles sa primeasca asemenea titlu de print al Transilvaniei ?este tara in pericol de a cadea sub dominatia Angliei si astfel sa nu mai fie stapanita de Tzigani.

  raspunde comentariului
 • arcasu`

  18 aprilie 2017 9:36

  "Alba Iulia, orașul în care patrulează zilnic o gardă austriacă de paradă, în amintirea Imperiului Habsburgic, orașul care cinstește mai mult decât oricare altul stăpânirea Imperiului Roman în Dacia,..."Ardelenii, primari ai oraselor Transilvaniei ori comentatorii de serviciu ai acestor stiri despre Transilvania -exceptiile confirma regula, dovedesc inca o data ca rama aceleasi slugi credincioase pana la sfarsitul lumii. Nimic de facut.

  raspunde comentariului
  • https://www.youtube.com/watch?v=BFO8l1Lh1Jg

   19 aprilie 2017 1:25

   Ne pișem și pe tine, ca și pe iepurașu' Viteazu' komponașu'...

   raspunde comentariului
 • adi

  15 aprilie 2017 15:13

  Niste comunisti idioti. Nu-i duce mintea mai mult si inventeaza scenarii de secol XIX. Suntem in UE retardatilor.

  raspunde comentariului
 • AliceTP

  15 aprilie 2017 14:50

  Oare dece iti iei acest numecare e mult prea romanesc pentrui ceea ce de fiecare data scrii cointar Romaniei si Romanismului.Ar fi de dorit sa nu mai fii las si sa scrii sub numele real, al unui tradattor de neam sau al unui dusman inchistat in trupul rtarii de unde vrei sa inoculezi cancerul , dezmembrarea tarii.Tu nu esti un roman , iati numele adevarat. Rusine pentru tot ce scrii!'dan13 aprilie 2017 1150CNMR = mizerie romaneasca cu un grad avansat de infantilitate."Comentatorii" care pomenesc de "voievoade" demonstreaza inca odata ca in Romania retardul este omniprezent.Intr-adevar nu ai nevoie de IQ sa emiti astfel de ineptii.

  raspunde comentariului
  • https://www.youtube.com/watch?v=oX36GmOXnu4

   15 aprilie 2017 16:47

   ...bey, alikă regățeneaskă Toropeniya PuIii, tocmai tu te trezești să ceri altora să scrie sub numele lor și să-i acuzi de lașitate ? Tocmai tu ? ...tocmai tu, născută tuciurie în îndepărtatele S.U.A. blonde și bootezată de un vrăjitor BORît de prin Oz-ul oltenesk ? Curvă prostă ! Du-te la cratiță ! ...aaaaaaaaaaaaa, pardon ! ...am uitat că regățencili și cratițili se întâlnesc doar în emisiunile tilivizuinilor regizate la BukaIe, că în rest regățencili sunt prea puturoase și prea gureșe ca să mai aibă timp să și gătească... că oricum nu au habar de gătit și de alte activități ce cer efort... Vegetale balkanice dansatoare dîn burik la manele CARE SUNTEȚI...

   raspunde comentariului
 • Ne pișem pe C.N.M.R. și pe komponașu' ei !

  15 aprilie 2017 1:39
 • Ardelean

  13 aprilie 2017 13:55

  Si sigur era mai bine !nu te deranja !!

  raspunde comentariului
 • dan

  13 aprilie 2017 11:50

  CNMR = mizerie romaneasca cu un grad avansat de infantilitate."Comentatorii" care pomenesc de "voievoade" demonstreaza inca odata ca in Romania retardul este omniprezent.Intr-adevar nu ai nevoie de IQ sa emiti astfel de ineptii.

  raspunde comentariului
  • AliceTP

   15 aprilie 2017 14:58

   AliceTP15 aprilie 2017 1450Oare dece iti iei acest nume care e mult prea romanesc pentru ceea ce de fiecare data scrii contra Romaniei si Romanismului.Ar fi de dorit sa nu mai fii las si sa scrii sub numele real, al unui tradator de neam sau al unui dusman inchistat in trupul tarii de unde vrei sa innoculezi cancerul , dezmembrarii tarii.Tu nu esti un roman , iati numele adevarat. Rusine pentru tot ce scrii!'dan13 aprilie 2017 1150CNMR = mizerie romaneasca cu un grad avansat de infantilitate."Comentatorii" care pomenesc de "voievoade" demonstreaza inca odata ca in Romania retardul este omniprezent.Intr-adevar nu ai nevoie de IQ sa emiti astfel de ineptii."

   raspunde comentariului
 • JudetuLABA de linGau HUNeDOARA

  13 aprilie 2017 11:16

  coMEMOREAZA toate stapanirile posibile, mai putin pe cea romanesca, pe care n-o poate memora! in aceasta CALITATE poate emite orice titluri doreste in mod OFICIAL. Intrebarea e cand va muri ultimul mare voevod de Ai cum se va numi succesoarea lui? .............voievoada? ca la noi nu erau pe atunci regine si doamnele nu aveau puteri de regine.

  raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  13 aprilie 2017 9:22

  Cine-i acest "cnmr" ? Nu cumva un "reprezentant" al vechilor nostri buni "prieteni", revizionistii lui Tokes ?

  raspunde comentariului
  • http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/fosti-generali-din-ministerul-de-interne-adera-la-coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-445648?c=q2561

   15 aprilie 2017 1:36

   Nu, juvete imigrat în Alba-Iulia ! ...C.N.M.R. e o organizație subterană a oltenilor din Miliție și Secu' ! ..."bunele" slugi ale lui Ceașkă al tău ! ...și e "condusă" de un juvete de-al tău din Slatina-Olt, și încearcă să se insinueze mișelește în toate orașele din Transilvania... Prin OLTENII IMIGRAȚI, papornițari ca tine, foștii turnători ai lui Ceașkă...

   raspunde comentariului
 • Jurnalism

  13 aprilie 2017 8:09

  Ce inseamna CNMR?

  raspunde comentariului
 • Ioan

  13 aprilie 2017 6:56

  O afirmatie marca Cupanasu

  raspunde comentariului
 • tora

  13 aprilie 2017 6:28

  ...problema e cu aceasta tehnologie ,care poate folosita si idioti ,unii dintre ei avand gena sclavilor imperiului austriac . Acestia , manipulati mediatic de forte oculte .li s-au reactivat sindromul ''stockholm'' care zacea in stare latenta in subconstientul lor victima isi doreste sa se intoarca la calau. Problema e ca daca calaul nu mai exista ,il inventeaza .

  raspunde comentariului
 • vasile

  13 aprilie 2017 5:11

  Și dacă s-ar rupe, ce-i ? De 100 de ani se duc de aici bani la București și nu se mai întorc decât foarte puțini, cică pentru ajutorarea regiunilor sărace. Transilvania nu se poate dezvolta și regiunile sarace tot asa au rămas. Unde s-au dus banii ardelenilor in acești 100 de ani ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design