23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAccident rutier Turcia: Opt români au revenit în țară

Accident rutier Turcia: Opt români au revenit în țară

Opt dintre cetățenii români răniți în accidentul rutier care a avut loc în Turcia, la începutul săptămânii, au revenit în țară. Ei au declarat că afară ploua, astfel că l-au rugat pe șofer să reducă viteza în serprentine, fără a fi ascultați, potrivit Digi24.

În urma incendiului, două persoane au murit, iar alte 14 au fost rănite, între localitățile Manavgat si Akseki. Patru persoane se află, în continuare, internate în spitalele din Turcia. Doi dintre răniți au fost transferați, miercuri, de la spitalul de stat din Manavgat într-un spital privat din Antalya, pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare, la solicitarea echipei consulare române, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. 

Citește și: Accident rutier Turcia: Patru români, internați în continuare în spital. Alți șapte au fost externați

„Repatrierea celor doi cetăţeni români decedaţi va avea loc în perioada imediat următoare, echipa consulară efectuând toate formalităţile legale în acest sens. Echipa consulară mobilă menţine în permanenţă legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu echipa de medici, pentru a se asigura de toate demersurile necesare în vederea repatrierii tuturor cetăţenilor români. Celula de criză îşi continuă activitatea, fiind în legătură cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya”, a transmis MAE.

Citește și: Accidentul din Turcia, cauzat de condiții meteo nefavorabile

Un accident de microbuz a avut loc, luni, în Turcia, în urma căruia doi cetăţeni români au murit, iar alţi 14 au fost transportaţi la spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale. MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turişti de cetăţenie română. 

Cele mai citite

Imagini teribile cu Celine Dion. Cum a fost fotografiată vedeta, la insistențele acesteia

Céline Dion, în vârstă de 56 de ani, a insistat să arate imagini cu ea în timp ce suferă o criză, în noul ei...

Spania a pus în aplicare primele măsuri de amnistie pentru separatiștii catalani

Un fost membru al guvernului regional catalan şi un poliţist au devenit, marţi, primii beneficiari ai legii amnistiei separatiştilor catalani, adoptată luna trecută, dar...

Emma Răducanu, în optimile de finală ale turneului WTA 500 pe iarbă de la Eastbourne 

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, clasată pe locul 168 mondial, a reușit să se califice în optimile de finală ale turneului WTA 500...
Ultima oră
Pe aceeași temă