24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialSilvio Berlusconi va presta munca în folosul comunității timp de un an...

Silvio Berlusconi va presta munca în folosul comunității timp de un an de zile – presă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi îşi va ispăşi pedeapsa de un an de detenţie sub formă de muncă de interes general, a decis marţi tribunalul pentru aplicarea pedepselor din Milano, potrivit presei italiene, relatează Mediafax.

Berlusconi a fost condamnat definitiv în august la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, dar trebuie să ispăşească doar unul. În contextul în care are 77 de ani, Berlusconi poate opta între arest la domiciliu şi muncă în folosul comunităţii. Avocaţii săi au cerut săptămâna trecută ca fostul premier să beneficieze de regimul de muncă de interes general mai degrabă decât să fie arestat la domiciliu, ceea ce îi oferă mai multă libertate de mişcare.

Fostul premier italian ar putea ispăşi pedeapsa pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset lucrând, o dată pe săptămână, la un azil pentru îngrijirea bătrânilor cu dizabilităţi, afirmă surse citate de cotidianul catolic L'Avvenire. 

În plus, Il Cavaliere nu va avea dreptul să părăsească Lombardia, dar putea să se deplaseze de marţi până joi la Roma, cum ceruse anterior preşedintele partidului de centru-dreapta Forza Italia. "El va trebui să revină la domiciliul său joi, la ora locală 23.00 (23.00, ora României)", precizează în decizia sa preşedintele tribunalului, Pasquale Nobile de Santis.

Avocaţii lui Berlusconi şi-au exprimat, într-un comunicat, "satisfacţia în legătură cu decizia tribunalului pentru supraveghere", pe care au apreciat-o drept "echilibrată", ţinând cont de activităţile politice ale fostului premier italian.

Deşi nu mai poate candida pentru vreo funcţie publică, Berlusconi ţine foarte mult să participe activ la campania partidului său Forza Italia pentru alegerile europene din 25 mai, în timp ce această formaţiune scade în popularitate.

Cele mai recente sondaje arată că Partidul Democrat (PD, de stânga) al premierului Matteo Renzi se află în fruntea sondajelor de opinie cu peste 30 la sută din voturi, cu mult în faţa formaţiunii Forza Italia, care se bucură de o susţinere de 22 la sută şi riscă să fie depăşită de Mişcarea de Cinci Stele (M5S), partidul comedianului Beppe Grillo.

Cele mai citite

Lasconi, Șoșoaca USR

Elena Lasconi a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Sugrumăm România (USR), fără drept de apel și a declanșat prima sirenă...

Accident pe DN1. Un microbuz cu elevi a fost implicat

Un microbuz cu elevi a fost implicat, miercuri, într-un accident rutier pe DN 1, la intersecţia cu breteaua de legătură cu A1, în zona...

O decizie recentă a SUA îi va enerva pe ruși. Cum ar putea schimba soarta războiului din Ucraina

Washingtonul se apropie de ridicarea unei interdicții de facto privind detașarea contractorilor militari americani în Ucraina, informează CNN, citând patru oficiali americani anonimi. Modificarea ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă