25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPutin cere Guvernului să se pregătească pentru înlocuirea importurilor din Ucraina

Putin cere Guvernului să se pregătească pentru înlocuirea importurilor din Ucraina

Preşedintele Vladimir Putin a cerut, miercuri, Guvernului rus să pregătească un plan de înlocuire a importurilor din Ucraina, el afirmând că Rusia nu poate subvenţiona la nesfârşit statul vecin, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

Solicitarea preşedintelui vine după ce Rusia a blocat parţial, luni, importurile de produse lactate din Ucraina, în special brânzeturi şi unt, în plină criză între cele două ţări după anexarea peninsulei Crimeea, în urma constatărilor privind încălcarea normelor sanitare.

Putin a susţinut totodată un apel făcut de Ministerul rus de Externe pentru modificarea Constituţiei Ucrainei, pentru reducerea tensiunilor în regiunile din estul ţării, unde separatiştii pro-ruşi au ocupat clădiri oficiale.

Preşedintele a cerut continuarea discuţiilor cu autorităţile de la Kiev, înainte de promovarea ideii de a cere Ucrainei plata în avans a livrărilor de energie.

Guvernul pro-european al Ucrainei acuză Rusia că provoacă tulburări în regiunile de graniţă, pentru destabilizarea alegerilor prezidenţiale de luna viitoare. Autorităţile de la Kiev susţin că interzicerea de către Rusia a importurilor unor bunuri precum lactatele este motivată politic.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au avertizat Rusia să retragă trupele masate în apropierea provinciilor estice ale Ucrainei.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Maramureș: Șoferul unei mașini de la salubritate a sărit de la volan şi a murit după ce s-a lovit de un podeţ

Angajaţii de la salubrizare se aflau la finalul programului de lucru când, într-o pantă abruptă din satul Văleni, Maramureş, maşina de gunoi ar fi...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă