24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialMedvedev: Rusia poate minimaliza impactul oricăror sancțiuni impuse ca rezultat al crizei...

Medvedev: Rusia poate minimaliza impactul oricăror sancțiuni impuse ca rezultat al crizei ucrainene

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat, marți, în fața membrilor Parlamentului, că Rusia se află sub o presiune fără precedent în ceea ce privește economia mondială, climatul diplomatic și problemele structurale interne, transmite Reuters, conform Agerpres.

'Rusia poate minimaliza impactul oricăror sancțiuni impuse ca rezultat al crizei din Ucraina, iar guvernul va face o prioritate din asta', a declarat premierul rus. El a adăugat că Moscova va insista pentru un acces echitabil pe piețele externe pentru exporturile de energie ruse și dacă va fi necesar va face un demers legal sau va cere arbitrajul în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.

Premierul rus a mai spus cu același prilej că sancțiunile reprezintă un impuls suplimentar pentru realizarea sistemului național de plăți.

Anterior, premierul polonez Donald Tusk a susținut, într-un articol publicat în Financial Times, că Uniunea Europeană trebuie să creeze o uniune energetică pentru a-și asigura aprovizionarea cu gaz întrucât dependența actuală de gazul rusesc slăbește Europa.

Rusia, care furnizează aproximativ o treime din petrolul și gazul necesare UE, a provocat unde de șoc în rândul comunității internaționale odată cu intervenția sa militară și anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în luna martie, amintește Reuters.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19 se însoară cu Monica Bîrlădeanu

Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, se pregătesc să facă un pas important în viața lor - căsătoria! Evenimentul...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă