25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialLavrov vorbește de "măsuri urgente" pentru o "dezescaladare" în Ucraina

Lavrov vorbește de “măsuri urgente” pentru o “dezescaladare” în Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a subliniat asupra necesităţii adoptării, cât mai rapid, a unor măsuri care să conducă la o "dezescaladare" a situaţiei în Ucraina, într-o convorbire telefonică, sâmbătă, cu secretarul de Stat american John Kerry, anunţă diplomaţia rusă.

Lavrov "a subliniat asupra necesităţii unor măsuri urgente în vederea unei dezescaladări a situaţiei în Ucraina, mai înainte de orice oprirea operaţiunilor militare împotriva protestatarilor şi încetarea acţiunilor agresive a ultranaţionaliştilor (din cadrul mişcării) Pravi Sektor (Sectorul Dreapta)", a anunţat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Această grupare naţionalistă paramilitară s-a aflat în prima linie a mişcării proeuropene de contestare care a condus la destituirea lui Viktor Ianukovici din funcţia de preşedinte.

Într-o conversaţie telefonică, la iniţiativa părţii americane, cei doi au evocat, de asemenea, "măsurile adoptate pentru rezolvarea situaţiei" membrilor misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) răpiţi vineri de către separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Într-un comunicat separat, ministerul rus a anunţat că Lavrov a purtat, tot sâmbătă, o conversaţie la telefon cu preşedintele elveţian Didier Burkhalter, preşedintele în exerciţiu al OSCE.

În cursul acestei conversaţii, Burkhalter a "mulţumit părţii ruse pentru eforturile depuse în vederea eliberării observatorilor" din cadrul misiunii OSCE, a anunţat diplomaţia rusă.

Cele mai citite

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...

Ca-n vremurile bune: Trafic blocat la Universitate după calificarea României în optimile de finală ale EURO 2024

După încheierea partidei România - Slovacia, mii de fani care au vizionat meciul în Piața George Enescu, în fața ecranului special amenajat, s-au deplasat...

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...
Ultima oră
Pe aceeași temă