25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialInsurgenţi proruşi au lansat un asalt asupra administraţiei regionale de la Lugansk

Insurgenţi proruşi au lansat un asalt asupra administraţiei regionale de la Lugansk

Aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt, marţi, sediul administraţiei regionale de la Lugansk, în estul Ucrainei, informează Mediafax.

Aproximativ 20 de tineri, înarmaţi cu bare de fier, au spart o fereastră pentru a intra în clădire, care nu era protejată de către poliţie, în timp ce mulţimea aştepta în exterior să poată pătrunde înăntru.

Sediul serviciilor de securitate din acest oraş cu aproximativ 465.000 de locuitori, capitala regiunii cu acelaşi nume, a fost ocupat la începutul lui aprilie.

La Lugansk, susţinătorii federalizării au dat, duminică, un ultimatum autorităţilor de la Kiev până la 29 aprilie, potrivit Vocea Rusiei.

Protestatarii cer „să fie graţiaţi toţi participanţii la acţiunile de protest din estul Ucrainei, limba rusă să fie recunoscută drept limbă de stat, să fie organizat un referendum cu privire la autodeterminarea regiunii”.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Maramureș: Șoferul unei mașini de la salubritate a sărit de la volan şi a murit după ce s-a lovit de un podeţ

Angajaţii de la salubrizare se aflau la finalul programului de lucru când, într-o pantă abruptă din satul Văleni, Maramureş, maşina de gunoi ar fi...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă