12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăȘtirile zileiAcţiune de curăţare a lacului Bicaz

Acţiune de curăţare a lacului Bicaz

La acţiune vor participa în zilele de joi şi vineri mai mulţi voluntari, pompieri, jandarmi şi angajaţi de la firme private. Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va participa şi el la acţiunea de ecologizare, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene.

Curăţarea lacului Bicaz a început luni şi este realizată de Ministerul Apelor şi Pădurilor prin Apele Române şi Romsilva, împreună cu autorităţile locale din judeţul Neamţ şi Hidroelectrica.

Joi şi vineri şi-au anunţat intenţia de a participa la această acţiune, ca voluntari, o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, reprezentanţi ai Jandarmeriei, persoane fizice, personal TESA din cadrul Administraţiei Bazinale a Apelor Siret, angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, ai Consiliului Judeţean Neamţ, ai Prefecturii Neamţ, precum şi ai instituţiilor descentralizate şi firme private.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va participa şi el în zilele de joi şi vineri la curăţarea lacului, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Ionel Arsene.

De asemenea, la această acţiune voluntară vor participa peste 50 de muncitori ai instituţiilor aflate în coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Pe lacul Bicaz, în special în zona barajului şi în zona viaductului de la Poiana Largului, s-a acumulat o cantitate mare de pet-uri şi alte deşeuri aduse de râul Bistriţa, de-a lungul timpului, dar şi de viiturile provocate pe afluenţii acestui curs de apă de ploile torenţiale din ultima vreme.

Pentru ecologizarea lacului sunt folosite nouă bărci cu motor, dintre care şapte de la Apele Române, una de la Romsilva şi una de la ISU Neamţ, două buldoexcavatoare de la Apele Române, o basculantă a ISU Neamţ, o macara şi un boxcontainer puse la dispoziţie de Hidroelectrica, patru containere şi două transcontainere pentru transportul deşeurilor şi o autospecială de compactat PET-uri, puse la dispoziţie de firme private şi buşteni necesari lanţurilor de colectare, de la Romsilva.

„Aflat în vizită de lucru în judeţul Neamţ, la începutul lunii iulie, pentru a vedea la faţa locului efectele inundaţiilor, în unele localităţi ale judeţului, ministrul Ioan Deneş a fost neplăcut surprins de cantitatea mare de deşeuri plutitoare existentă în zona Bicaz şi a convenit, împreună cu Preşedintele C.J Neamţ, Ionel Arsene, să mobilizeze instituţiile pe care le coordonează, într-o acţiune unitară, în vederea atenuării acestei poluări a râului Bistriţa, din zona Bicaz”, transmite Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Cele mai citite

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă