12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăVideoViolența crește în timp ce liderul unei bande din Haiti urmărește să...

Violența crește în timp ce liderul unei bande din Haiti urmărește să detroneze premierul

Liderul unei bande haitiene, Jimmy Cherizier, cunoscut și sub numele de Barbecue, a avertizat vineri că va continua să încerce să-l înlăture pe prim-ministrul Ariel Henry și le-a cerut familiilor să împiedice copiii să meargă la școală pentru a „evita daunele colaterale”, pe măsură ce violența crește în anumite părți ale capitalei, conform Reuters.

Cadavrele victimelor ucise zăceau pe străzi. Nu era clar câți au murit până acum. Au existat rapoarte neverificate despre bărbați înarmați care încercau să preia controlul principalului port de containere al capitalei.

De asemenea, bandele ar fi amenințat că vor ataca mai multe secții de poliție. Cu o pușcă de asalt în mână, Cherizier s-a adresat forțelor de ordine ale insulei: „ Cerem Poliției Naționale Haitiene și armatei să-și asume responsabilitatea și să-l aresteze pe Ariel Henry. Încă o dată, populația nu este inamicul nostru; grupurile armate nu sunt inamicul vostru. Îl arestați pe Ariel Henry pentru eliberarea țării.”

Într-o declarație, biroul primului ministru Henry a declarat că este „revoltat de actele de violență și teroare orchestrate de bandiții înarmați”.

Noile atacuri s-au intensificat, în timpul vizitei lui Henry în Kenya, săptămâna aceasta, unde a încheiat un acord de securitate la Nairobi, înlăturând obstacolele legale care opresc trimiterea ofițerilor de poliție kenyeni în Haiti, pentru a combate violența bandelor, într-o misiune aprobată de ONU.

Bandele haitiene au crescut în putere, în vidul de putere, de la asasinarea în 2021 a președintelui Jovenel Moise, predecesorul lui Henry.

La un summit recent din Caraibe, Henry le-a spus liderilor că va organiza alegeri până în 2025, după ce a amânat un angajament anterior din cauza insecurității.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă