4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiVideoclipul postat de Garda Națională a Ucrainei arată orașul Lyman cum este...

Videoclipul postat de Garda Națională a Ucrainei arată orașul Lyman cum este reluat

Garda Națională a Ucrainei a lansat miercuri (5 octombrie) un videoclip care arată militari într-o locație numită oraș Lyman din regiunea Donețk, recent recucerită de forțele armate ucrainene. Reuters nu a verificat în mod independent data și locația videoclipului.

Gărzile Batalionului General Kulchytsky desfășurau acțiuni de stabilizare în orașul Lyman recucerit, a spus garda națională într-o postare pe rețelele de socializare.

Forțele ucrainene și-au extins ofensiva după ce au reluat Lyman, principalul bastion rusesc din nordul Donețkului, la câteva ore după ce Putin a proclamat săptămâna trecută anexarea provinciei.

Garda Națională a Ucrainei a arătat cum a recucerit orașul Lyman, fiind mai multe progrese semnificative în două dintre cele patru regiuni ocupate

A făcut progrese semnificative în două dintre cele patru regiuni ocupate de Rusia pe care Moscova le-a anexat săptămâna trecută după ceea ce a numit referendumuri – voturi care au fost denunțate de către Kiev și guvernele occidentale ca fiind ilegale și coercitive.

Câteva sute de soldați din Garda Naţională a Ucrainei au fost uciși din 24 februarie

Un număr de 561 de soldați din Garda Naţională a Ucrainei, din care face parte în special regimentul Azov blocat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, au fost uciși de la începutul invaziei ruse, a afirmat miercuri şeful acestei instituţii, Oleksii Nadtotci, potrivit AFP.

Într-o conferinţă de presă difuzată online, el a mai afirmat că 1.697 de membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.

Cifrele sunt un bilanţ rar oferit de un oficial ucrainean privind pierderile militare înregistrate de la începutul războiului, Ministerul Apărării din Ucraina şi Ministerul Apărării din Rusia refuzând în general să comunice propriile pierderi.

La mijlocul lunii aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat la circa 2.500-3.000 numărul soldaţilor ucraineni morţi. Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost răniţi şi este „dificil de spus câţi dintre ei vor supravieţui”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă