20.1 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele sale în timpul războiului.

Zelenski, care spune că Rusia încearcă să distrugă cât mai mult din infrastructura Ucrainei, a declarat că un astfel de acord ar arăta națiunilor care plănuiesc acte agresive că vor trebui să plătească pentru acțiunile lor.

“Invităm țările partenere să semneze un acord multilateral și să creeze un mecanism care să asigure că toți cei care au avut de suferit de pe urma acțiunilor rusești pot primi compensații pentru toate pierderile suferite”, a spus el.

Zelenski a precizat că, în cadrul unui astfel de acord, fondurile și proprietățile rusești din țările semnatare vor fi confiscate. Acestea ar fi apoi direcționate către un fond special de compensare.

Canada a declarat luna trecută că își va modifica legea privind sancțiunile pentru a permite ca activele străine confiscate și sancționate să fie redistribuite ca despăgubiri pentru victime sau pentru a ajuta la reconstrucția unui stat străin în urma unui război.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Se adoptă OUG prin care operatorii de jocuri de noroc sunt obligați să aibă sediul fiscal în România. Ciolacul: “Nu mă sperie amenințările”

Marcel Ciolacu a anunțat că adopta o reformă semnificativă în industria jocurilor de noroc în cadrul ședinței de Guvern programată pentru joi. Principalul punct...

Impactul IRCC după creşterea de 0,02% în ratele creditelor

Începând cu 1 octombrie, IRCC înregistrează o mică majorare de 0,02%, după ce trimestrul trecut a avut o ușoară scădere. În perioada 1 iulie...

Insistențele României și ale Bulgariei par să fie inutile. Nu există un termen limită pentru primirea în Schengen

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat că nu există un termen limită până la care o țară candidată poate fi primită...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies