12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Trei miliarde de dolari pentru prima cale ferată de mare viteză...

VIDEO. Trei miliarde de dolari pentru prima cale ferată de mare viteză din SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a prezentat vineri, 8 decembrie, o investiție de 3 miliarde de dolari pentru un proiect feroviar de mare viteză care va lega Las Vegas și Los Angeles.

Președintele a anunțat, de asemenea, o finanțare de 8,2 miliarde de dolari pentru 10 noi proiecte feroviare de pasageri. Proiectele, finanțate prin legea infrastructurii de 1.000 de miliarde de dolari, includ 3 miliarde de dolari pentru prima linie feroviară de mare viteză din țară, care va trece prin California, potrivit unui înalt oficial al administrației.

Biden se va îndrepta în continuare spre California pentru o călătorie de trei zile în care va strânge fonduri cu ajutorul unor vedete, cu scopul de a aduna o sumă record de bani pentru efortul de realegere a președintelui democrat al SUA în 2024.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă