22.3 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalVIDEO - Scandal în parlamentul britanic după demisia premierului: "Taci sau ieși...

VIDEO – Scandal în parlamentul britanic după demisia premierului: “Taci sau ieși afară!”

Președintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, Lindsay Hoyle, a ordonat chiar înainte de întrebările premierului, ca doi deputați aparținând partidului scoțian Alba să părăsească sala de dezbateri pentru că au refuzat să se conformeze instrucțiunilor sale. Au fost primele întrebări parlamentare de la demisia premierului Boris Johnson, săptămâna trecută.

Cei doi deputați au strigat în timp ce unul dintre omologii lor conservatori se ridica pentru a pune o întrebare în sesiunea săptămânală de întrebări ale prim-ministrului din camera inferioară a parlamentului.

Străduindu-se să se facă auzit peste discuțiile zgomotoase ale legislatorilor, Hoyle, vizibil supărat, le-a ordonat să părăsească sala.

“Neale Hanvey, vă numesc acum pe tine și pe Kenny MacAskill să părăsiți această cameră”, a spus Hoyle, cerând să fie escortați afară și avertizând că acest lucru ar putea duce la suspendarea lor din Cameră.

Johnson a vorbit în Parlament la o săptămână după ce a fost forțat să demisioneze după ce a pierdut sprijinul principalilor miniștri guvernamentali și al parlamentarilor săi. El a spus că va demisiona după ce Partidul său conservator își va alege un nou lider.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vouchere refuzate de profesori. Tăierea pensiilor speciale și alte bonusuri ar rezolva problema

Guvernul și sindicaliștii din educație discută împreună, dar pare că se înțeleg separat. Dacă acele vouchere date personalului din educație au fost refuzate de...

Rusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, susține un ambasador rus

Rusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, dar cu câteva condiții, a declarat ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrey Kelin. Ambasadorul rus ar fi...

Români morți în Bulgaria într-un accident crunt

Doi români au murit, duminică, într-un accident în Bulgaria, după o coliziune frontală în timpul unei depășiri. Accidentul a avut loc pe drumul Ruse-Byala, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă