26 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Premierul australian dezvăluie proiectul de referendum pentru recunoașterea indigenilor

VIDEO: Premierul australian dezvăluie proiectul de referendum pentru recunoașterea indigenilor

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a dezvăluit un proiect pentru referendum, ca parte a demersurilor de consacrare a unei voci indigene în parlament.

Guvernul dorește să organizeze un referendum, necesar pentru a aduce modificări la constituție, privind recunoașterea minorităților indigene în constituție și solicitarea ca guvernele să consulte populația aborigenă cu privire la deciziile care au impact asupra vieții lor.

Albanese, care a dezvăluit planul într-un discurs la un festival indigen din îndepărtatul Arnhem Land, în Teritoriul de Nord, a propus proiectul de întrebare pentru referendum: „Susțineți o modificare a Constituției care să stabilească o voce a aborigenilor și a insularilor din Strâmtoarea Torres?”.

Schimbarea este un angajament pe care Partidul Laburist de centru-stânga al lui Albanese l-a luat la alegerile generale din luna mai, unde a învins coaliția conservatoare liberal-națională. Un referendum de succes ar aduce Australia în rând cu Canada, Noua Zeelandă și Statele Unite în ceea ce privește recunoașterea formală a populațiilor indigene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la închisoare

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare...

5 cadouri inspirate pentru un pasionat de narghilea

Dacӑ vrei sӑ ȋți surprinzi prietenul cel mai bun cu un cadou special sau dacӑ vrei sӑ impresionezi o persoanӑ cu niște accesorii deosebite...

Rotativa se amână. Premierul Nicolae Ciucă nu demisionează până la soluționarea crizei din Educație

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că nu își va depune mandatul până când nu va ajunge la un acord cu sindicatele din Învăţământ...
Ultima oră
Pe aceeași temă