16.9 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeInternaționalAfghanistanVIDEO - ONU: Talibanii sunt responsabili de execuții extrajudiciare: tortură sau pedepse...

VIDEO – ONU: Talibanii sunt responsabili de execuții extrajudiciare: tortură sau pedepse inumane

Misiunea Organizației Națiunilor Unite în Afganistan (UNAMA) a declarat că talibanii aflați la putere sunt responsabili de execuții extrajudiciare, tortură, arestări arbitrare și pedepse inumane în cele 10 luni de când au preluat puterea.

“Raportul UNAMA evidențiază preocupări în ceea ce privește omorurile extrajudiciare în curs, arestările și detențiile arbitrare, tortura și relele tratamente, negarea drepturilor femeilor și fetelor de a participa la multe aspecte ale vieții cotidiene și publice, restricțiile asupra mass-media și a spațiului civic, precum și situația privind locul de detenție”, a declarat Markus Potzel, șeful interimar al UNAMA, într-o conferință de presă.

UNAMA a înregistrat 2.106 victime civile – 700 de morți și 1.406 răniți – de la preluarea puterii de către talibani. Majoritatea au fost atribuite unei filiale locale a grupării militante Stat Islamic.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Qari Yusuf Ahmadi, a declarat că autoritățile vor răspunde în curând la acuzații.

Oficialii talibani au declarat în trecut că atacurile de răzbunare nu au avut loc cu acordul conducerii lor și că au interzis luptătorilor să participe la astfel de acțiuni. De asemenea, au declarat că au început un proces de exterminare a celor care nu au urmat în totalitate instrucțiunile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:21

Biden spune că a vorbit cu Erdogan despre avioanele de luptă F-16 și Suedia

Președintele american Joe Biden a declarat, într-un apel de luni (29 mai), că președintele turc Tayyip Erdogan a repetat dorința Ankarei de a cumpăra...

MAE a transmis la Parlamentul României solicitarea de audiere pentru șase candidați pentru poziția de ambasador

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a transmis către Comisiile de specialitate din Parlamentul României, în conformitate cu reglementările și practica relevante în vigoare, solicitarea de audiere...

Novak Djokovic la Roland Garros: Kosovo este inima Serbiei. Opriţi violenţa

Numărul trei mondial, tenismanul sârb Novak Djokovic, a riscat să stârnească o nouă controversă politică la Open-ul francez de la Roland Garros, luni, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă