7.9 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăMediuCriza climaticăVIDEO: Inundațiile fac ravagii în estul Braziliei

VIDEO: Inundațiile fac ravagii în estul Braziliei

Comunitățile izolate din nord-estul Braziliei s-au confruntat sâmbătă (8 aprilie) cu dificultăți din cauza ploilor abundente care au inundat străzile din statul Maranhao.

O rezidentă locală, Ruthe Maria, le spunea reporterilor că a avut “multe pierderi” și că trebuie să părăsească locuința.

Potrivit presei locale, există aproape 8.000 de persoane care au nevoie de ajutor, în timp ce unii locuitori au declarat că penuria de alimente a devenit deja o problemă în regiune.

Institutul Național de Meteorologie din Brazilia (INMET) a emis avertismente pentru Maranhao, întrucât se așteaptă ca ploile abundente să continue în acest stat, până duminică (9 aprilie).

Președintele Luiz Inacio Lula da Silva și guvernatorul statului Maranhao, Carlos Brandao, urmează să survoleze duminică dimineața zonele afectate de ploi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bayern Munchen renunță la Thomas Tuchel

Cea mai galonată echipă din fotbalul german rămâne fără antrenor începând din vară. Bayern Munchen a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că „aventura” lui...

CEDO aruncă în aer legislaţia UE de control a populaţiei: decriptarea mesajelor electronice private este ilegală – EXCLUSIV

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a statuat, printr-o Decizie emisã recent, că legile care impun furnizorilor de telecomunicații să păstreze, fără discernământ,...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă