0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeVideoVIDEO. Candidatul la alegerile prezidențiale din Taiwan se alătură mulțimii uriașe la...

VIDEO. Candidatul la alegerile prezidențiale din Taiwan se alătură mulțimii uriașe la cel mai mare marș Pride din Asia de Est

Aproximativ 150.000 de persoane au mărșăluit sâmbătă (28 octombrie) prin Taipei, sărbătorind egalitatea și diversitatea LGBTQ+, în cadrul celui mai mare marș Pride din Asia de Est. Turistul Jason Wu din Hong Kong a declarat că “este important să avem un loc în care să putem fi noi înșine”.

Străzile din centrul orașului Taipei au fost pline pentru parada anuală, cea de-a 21-a. Organizatorii au estimat numărul participanților la aproximativ 150.000, inclusiv mulți străini.

Evenimentul a avut loc înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din Taiwan din ianuarie, iar Lai, care este prima opțiune la alegerile prezidențiale, s-a alăturat delegației Partidului Democrat Progresist (DPP), aflat la guvernare, încercând să își consolideze poziția de apărător al valorilor liberale.

Deschiderea Taiwanului în ceea ce privește problemele LGBTQ+ contrastează puternic cu vecinul său gigant, China, care revendică insula ca teritoriu propriu.

În timp ce relațiile între persoane de același sex nu sunt ilegale în China, căsătoria între persoane de același sex este ilegală, iar guvernul a luat măsuri drastice împotriva activiștilor și a reprezentărilor persoanelor LGBTQ+.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă