20.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Canada - Volkswagen va investi 14,8 mld. dolari în gigafabrica de...

VIDEO: Canada – Volkswagen va investi 14,8 mld. dolari în gigafabrica de baterii pentru vehicule electrice

Canada și Volkswagen s-au angajat împreună să investească peste 14,8 miliarde de dolari (20 de miliarde de dolari canadieni) într-o gigafabrică de baterii în St. Thomas, Ontario, cea mai mare investiție unică realizată vreodată în lanțul de aprovizionare cu vehicule electrice din această țară.

“Va reprezenta peste 200 de miliarde de dolari canadieni pentru economia canadiană în următoarele decenii”, a declarat premierul Justin Trudeau, adăugând că va fi o “ancoră pentru lanțul de aprovizionare cu vehicule electrice din Canada”.

Cel mai mare producător auto din Europa investește până la 7 miliarde de dolari canadieni pentru a construi uzina, a precizat Volkswagen într-un comunicat.

Guvernul federal al Canadei va oferi până la 13,2 miliarde de dolari canadieni în credite fiscale pentru producție până în 2032, egalând subvențiile pentru producție de 35 de dolari pe kWh oferite de legea americană de reducere a inflației (IRA), a precizat guvernul într-o declarație separată. De asemenea, acesta va oferi un grant de 700 de milioane de dolari canadieni.

De asemenea, guvernul provinciei Ontario va oferi 500 de milioane de dolari canadieni sub formă de investiții directe pentru producătorul auto german, precum și sute de milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii locale.

Decizia de a construi uzina în Ontario, cea mai populată provincie canadiană și un motor industrial cheie al țării, a fost anunțată luna trecută. Se așteaptă ca fabrica de baterii să fie cea mai mare fabrică a Volkswagen și să creeze până la 3.000 de locuri de muncă. Începutul lucrărilor este planificat pentru 2024, iar producția ar urma să înceapă în 2027, a precizat producătorul auto.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Atentat cu bombă în Turcia. Doi teroriști au fost uciși

O mașină având la bord o bombă a făcut explozie la Ankara, la intrarea în sediul Direcției Generale de Securitate a Ministerului turc de...

Doliu uriaș în lumea literaturii – A murit scriitorul sirian Khaled Khalifa

Cunoscut critic al autorităţilor, acest romancier născut la Alep a rămas în Siria în pofida represiunii şi a războiului declanşat în 2011. "Rămân...

Salariul minim brut se majorează de azi la 3.300 de lei

Salariul de bază minim brut crește la 3.300 lei lunar, începând cu 1 octombrie 2023, faţă de nivelul actual de 3.000 de lei. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies