-0.1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeVideoVIDEO. Blinken spune că se "zbate" pentru a obține mai mult ajutor...

VIDEO. Blinken spune că se “zbate” pentru a obține mai mult ajutor pentru Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat luni, 6 noiembrie, că a discutat cu omologul său turc Hakan Fidan despre eforturile de extindere a eforturilor umanitare în Gaza, pentru a împiedica extinderea conflictului din regiune și pentru a aduce pace între israelieni și palestinieni.

Vorbind la aeroportul din Ankara după discuțiile cu Fidan, Blinken a declarat că asistența umanitară s-ar putea extinde în mod semnificativ zilele următoare.

Blinken a sosit în Turcia duminică târziu (5 noiembrie), după o vizită neanunțată în Cisiordania pentru a se întâlni cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, care s-a alăturat apelurilor internaționale pentru o încetare imediată a focului.

Blinken face un turneu în regiune cu scopul de a calma tensiunile legate de război. Subliniind criticile ascuțite ale Turciei față de politica israeliană și americană în timpul conflictului, mulțimile s-au adunat în fața locului de întâlnire, cerând plecarea lui Blinken și a delegației sale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Banii la cercetare, așteptați din mediul privat. Un nou cod fiscal din ianuarie

Cheltuielile bugetare în 2024 vor fi cu 48 de miliarde de lei mai mari decât cele din 2023, estimează ministrul Finanțelor. În cel mai...

Erdogan: Nu există “nici o problemă care să nu poată fi rezolvată” între Turcia şi Grecia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu există "nici o problemă care să nu poată fi rezolvată" între Turcia şi Grecia, în...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă