2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeVideoVIDEO: Biden spune că susține greva UAW

VIDEO: Biden spune că susține greva UAW

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că susține UAW, în timp ce greva celor trei producători auto din Detroit a intrat luni (25 septembrie) în cea de-a zecea zi.

Vorbind la o întâlnire cu liderii colegiilor istorice de negri din Washington, Biden a adăugat că lucrătorii UAW ar trebui să beneficieze de revenirea industriei care “răbufnește” și de creșterea pieței auto.

UAW a început greve simultane, fără precedent, pe 15 septembrie, la câte o fabrică de asamblare a fiecăruia dintre cele trei companii din Detroit, după ce acordurile anterioare de muncă pe patru ani au expirat.

Cei trei producători de automobile din Detroit au propus majorări de 20% pe o perioadă de 4 ani și jumătate, în timp ce UAW solicită 40%, împreună cu săptămâni de lucru de 32 de ore, revenirea pensiilor cu beneficii definite și eliminarea diferențelor salariale care separă angajații mai noi de cei mai în vârstă.

Biden se va deplasa marți (26 septembrie) în Michigan pentru a-și arăta sprijinul față de muncitori și pentru a vizita o linie de pichetare a UAW, în timp ce Donald Trump, care își dorește un nou mandat de președinte, va vorbi miercuri în Clinton Township, Michigan, despre greva UAW.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă