1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeVideoVIDEO: Avioane de vânătoare aterizează pe o autostradă finlandeză

VIDEO: Avioane de vânătoare aterizează pe o autostradă finlandeză

O pereche de avioane de luptă F-35A Lockheed Martin au aterizat pentru prima dată pe o autostradă, arată imagini ale armatei norvegiene, un pas care le permite să reducă timpul vulnerabil la sol în timp de război. Cele două avioane ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene au aterizat în Tervo, în centrul Finlandei, joi (21 septembrie) după-amiază, în cadrul unui exercițiu militar.

Imediat după aterizare, realimentarea a fost efectuată cu motoarele în funcțiune, o așa-numită “realimentare la cald”, a precizat armata norvegiană, înainte ca avioanele să decoleze din nou.

“Avioanele de vânătoare sunt vulnerabile la sol, așa că prin posibilitatea de a folosi aerodromuri mici – și acum autostrăzi – (acest lucru) ne crește capacitatea de supraviețuire în război”, a declarat în comunicat generalul-maior Rolf Folland, șeful Forțelor Aeriene Regale Norvegiene.

Finlanda, care a aderat la NATO în aprilie, are o graniță comună de 1.300 km cu Rusia. Norvegia este un membru fondator al alianței. Finlanda intenționează să cumpere 64 de avioane de luptă F-35 de la Lockheed Martin.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...
Ultima oră
Pe aceeași temă