23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăCoronavirusVIDEO: Australia va renunța restricțiile privind COVID-19

VIDEO: Australia va renunța restricțiile privind COVID-19

Australia va pune capăt carantinei obligatorii de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID pe 14 octombrie, a declarat vineri (30 septembrie) premierul Anthony Albanese.

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a anunțat vineri că australienii nu vor mai fi obligați în curând, prin lege, să stea acasă timp de cinci zile, dacă se îmbolnăvesc de COVID-19.

“Am convenit astăzi că vom pune capăt. Statele și teritoriile vor elimina cerințelor respective de izolare obligatorie pe 14 octombrie”, a declarat Anthony.

Măsura, care îi lasă pe cei care sunt infectați să aleagă dacă vor să stea în carantină sau nu, elimină una dintre ultimele restricții rămase în Australia din perioada pandemiei.

Aproape 97% dintre australienii cu vârsta de 16 ani sau mai mult, au făcut cel puțin două vaccinuri împotriva coronavirusului.

“Prin asta demonstrăm că ne aflăm într-o fază de transmitere foarte scăzută a virsului în comunitățile de aici, în Australia. După părerea mea, este timpul să ne îndepărtăm de excepționalismul COVID”, spune medicul-șef, Paul Kelly.

Dar medicii australieni avertizează că încetarea carantinei obligatorii pune în pericol populația.

Vorbind la postul național de televiziune ABC, microbiologul Brendan Crabb a declarat că decizia este “ilogică și neinformată” și a găsit-o îngrijorătoare.

Președintele Asociației Medicale Australiene, Steve Robson, a declarat că, în opinia sa, persoanele care fac presiuni pentru reducerea perioadelor de izolare nu au cunoștințe științifice.

Cândva un campion al suprimării COVID, Australia s-a îndepărtat de controalele de tip fortăreață și a început să trăiască cu virusul de la începutul acestui an.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă