6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Altă boală misterioasă care vine din China. Mii de copii ajung...

VIDEO. Altă boală misterioasă care vine din China. Mii de copii ajung la spital

Duminică (26 noiembrie), Ministerul Sănătății din China a îndemnat autoritățile locale să crească numărul de clinici care tratează febra, în timp ce țara se confruntă cu o creștere a numărului de boli respiratorii în prima iarnă fără restricții de la relaxarea regulilor COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, Mi Feng, a declarat într-o conferință de presă că valul de boli respiratorii acute este legat de circulația simultană a mai multor tipuri de agenți patogeni, în special gripa.

Febra a devenit o problemă globală săptămâna trecută, când Organizația Mondială a Sănătății a cerut Chinei mai multe informații, citând un raport privind grupurile de pneumonie nediagnosticată la copii, realizat de Programul de monitorizare a bolilor emergente. Cazurile în rândul copiilor par a fi deosebit de ridicate în zonele nordice, cum ar fi Beijing și provincia Liaoning, unde spitalele avertizează asupra așteptărilor lungi.

Joi (23 noiembrie), OMS a declarat că datele furnizate de China au sugerat că recentele cazuri datează de la ridicarea restricțiilor COVID în urmă cu 11 luni, împreună cu circulația unor agenți patogeni cunoscuți, cum ar fi mycoplasma pneumoniae, o infecție bacteriană comună care afectează în mod obișnuit copiii, care circulă din luna mai.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă