16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Alegeri prezidențiale în Egipt

VIDEO. Alegeri prezidențiale în Egipt

Egiptenii au ieșit la vot, duminică, 10 decembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale. Abdel Fattah al-Sisi are șansa la un al treilea mandat la putere, în timp ce țara se confruntă cu o criză economică și cu un război la granița cu Gaza.

Dacă Sisi va câștiga un nou mandat de șase ani, prioritățile sale imediate vor fi stoparea inflației aproape record, gestionarea unei penurii cronice de valută străină și prevenirea propagării conflictului dintre Israel și conducătorii Hamas din Gaza.

Urnele sunt deschise între orele 9.00 și 21.00 (07.00-19.00 GMT), iar rezultatele urmează să fie anunțate pe 18 decembrie.

Cântece patriotice au răsunat în buclă la deschiderea secțiilor de votare duminică dimineața la Cairo, unde imaginile cu Sisi au proliferat în săptămânile premergătoare alegerilor. Poliția antidrog a fost prezentă la intrările în Piața Tahrir din centrul capitalei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Burduja se anunță candidatul PNL la Primăria Capitalei. VIDEO

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președintele PNL București, este prezentat drept candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei. “Cândva...

TAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut suspendarea dictată Comitetului Olimpic Rus (ROC) de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), argumentând că...

Inchiziția lui Putin retrage autori clasici de pe rafturi!

Rusia lui Putin coboară, pe zi ce trece, în infernul unei dictaturi detestabile. Sunt retrase peste 250 de titluri de cărți de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă