5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeVideoVIDEO. 12 persoane au fost ucise în Cisiordania

VIDEO. 12 persoane au fost ucise în Cisiordania

Forțele israeliene au efectuat joi (19 octombrie) un raid și un atac aerian într-o tabără de refugiați palestinieni din Cisiordania, ucigând cel puțin 12 persoane, au declarat oficiali palestinieni, iar poliția israeliană a declarat că un ofițer a fost ucis în timpul raidului.

Armata israeliană a declarat că atacul a vizat un grup de palestinieni “care reprezentau o amenințare pentru soldații din zonă”. Aceasta a precizat că a arestat 10 palestinieni în timpul raidului.

Confruntările dintre soldații israelieni și coloniști și palestinieni au devenit deja mortale. Peste 70 de palestinieni au fost uciși în violențele din Cisiordania începând cu 7 octombrie, iar Israelul a arestat peste 800 de persoane.

Violențele reprezintă o provocare atât pentru Israel, cât și pentru Autoritatea Palestiniană (AP), singurul organism de guvernare palestinian recunoscut la nivel internațional care are sediul în această zonă.

Armata israeliană a declarat că se află în stare de alertă maximă și se pregătește pentru atacuri, inclusiv din partea militanților Hamas în Cisiordania.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă