7.6 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăVideoUn videoclip arată trupele ucrainene în zona Herson

Un videoclip arată trupele ucrainene în zona Herson

Un videoclip recent arată trupele ucrainene în zona Herson, recucerind câteva teritorii și localități.

Într-un videoclip de pe rețelele de socializare în care apare un soldat ucrainean ridicând steagul țării sale în localitatea Vysokopillya, în regiunea Herson, care ar fi fost recucerită de forțele ucrainene duminică (4 septembrie).

Reuters nu a putut verifica data la care a fost filmat videoclipul.

Reuters a reușit să verifice locația prin caracteristicile clădirii care se potriveau cu imaginile din fișiere, imaginile din satelit și imaginile de vedere stradală ale clădirii departamentului de poliție din Vysokopillya.

Trupele ucrainene au reluat mai multe poziții și localități în zona Herson, după ce și președintele țării a admis progresele armatei

Videoclipul difuzat luni (5 septembrie) arată ceea ce se spune a fi un soldat ucrainean care pune un steag lângă o clădire, spunând „Glorie Ucrainei”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a remarcat duminică progrese într-o contraofensivă a Ucrainei care a început săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale pentru că au luat două așezări în sud, o a treia în est, precum și un teritoriu suplimentar în estul țării.

Armata rusă spune că a respins anunțata ofensivă a forțelor ucrainene în regiunile Herson și Nikolaev

Armata rusă a afirmat luni că a respins ‘tentative de ofensivă’ ucrainene în regiunile Herson şi Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei, şi că a produs ‘pierderi grele’ forţelor Kievului, transmite AFP.

‘Pe parcursul zilei, la ordinul direct al (preşedintelui ucrainean) Volodimir Zelenski, trupele ucrainene au întreprins o tentativă de ofensivă în trei direcţii, în regiunile Nikolaev şi Herson’, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit Reuters.

‘Această nouă tentativă de operaţiuni ofensive a inamicului a eşuat lamentabil’, a dat asigurări ministerul rus.

Potrivit acestuia, ‘unităţile armatei ucrainene au suferit pierderi grele în urma unei defensive active a trupelor ruse’.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Campiona Italiei și-a concediat antrenorul! Cine îi ia locul lui Walter Mazzarri pe banca lui Napoli

Cu două zile înaintea meciului de pe teren propriu cu FC Barcelona, Campioana Italiei, SSC Napoli, l-a concediat pe antrenorul Walter Mazzarri, din cauza...

Grupul rusofoni de hackeri LockBit, destructurat de ANC, FBI și Europol 

Grupul de hackeri rusofon LockBit, cunoscut pentru activitatea sa extinsă în domeniul ransomware-ului, a fost ținta unei operațiuni de poliție coordonată la nivel internațional....

Ecuadorul nu mai livrează arme din epoca sovietică Ucrainei

Ecuadorul a anunţat luni că renunţă să livreze arme din epoca sovietică Ucrainei, prin intermediul Statelor Unite, după o promisiune în acest sens care...
Ultima oră
Pe aceeași temă