10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoUn ostatic thailandez eliberat își amintește de cele 50 de zile în...

Un ostatic thailandez eliberat își amintește de cele 50 de zile în captivitate în Gaza

Anucha Angkaew, un ostatic thailandez în vârstă de 28 de ani care a fost eliberat din captivitate, din Gaza, de către Hamas, a povestit în profunzime încercarea traumatizantă care i-a luat prin surprindere pe el și pe prietenii săi, potrivit Reuters.

Când muncitorul agricol thailandez, Anucha Angkaew, a ieșit grăbit din buncărul în care se adăpostise de rachete la granița Israelului cu Fâșia Gaza, în jurul orei 7.30, pe 7 octombrie, se aștepta să vadă soldați israelieni.

În schimb, Anucha și cei cinci colegi ai săi thailandezi au fost abordați de 10 militanți înarmați, pe care i-a identificat drept Hamas, după steagurile Palestinei de pe mâneci.

„ Am strigat „Thailanda, Thailanda””, a spus Anucha, un tânăr de 28 de ani, cu o voce blândă, cu o barbă firavă. — Dar nu le-a păsat.

Doi dintre cei șase thailandezi au fost uciși la scurt timp după, inclusiv un prieten despre care Anucha a spus că a fost împușcat în fața lui, într-un act de violență întâmplător. Restul au fost forțați să urce într-un camion, pentru o călătorie de aproximativ 30 de minute în Gaza.

Puțini dintre ostaticii eliberați au vorbit pe larg despre încercarea lor, deși alții care au fost eliberați de atunci au descris și bătăi și amenințări cu moartea.

Oficialii Hamas nu au răspuns imediat unei solicitări scrise de comentarii cu privire la contul lui Anucha.

O adolescentă ostatică povestește pentru Reuters despre captivitatea în Gaza cu câinele ei

Mia Leimberg, o adolescentă ce a ieșit din captivitatea de aproape două luni în Gaza cu animalele ei de companie, Bella, Shih Tzu, în brațe, în unul dintre cele mai uimitoare momente ale unei încetări a focului de o săptămână între Israel și Hamas, care s-a încheiat vinerea trecută, potrivit Reuters.

Mia și mama ei, Gabriela, se aflau în vizită la familia lor din Kibbutz-ul Nir Yitzhak, când au fost luate ostatice de Hamas, în timpul „ beției” sale de ucidere, din 7 octombrie, prin sudul Israelului, declanșând războiul cu gruparea islamistă palestiniană din Gaza.

Mama, fiica, mătușa și câinele au fost eliberați în cadrul unui schimb cu prizonierii palestinieni, dar unchiul ei și partenerul mătușii ei rămân în captivitate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul lui Klaus Iohannis, la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din...

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă