15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoUn oraș brazilian este sub ape pe măsură ce numărul deceselor provocate...

Un oraș brazilian este sub ape pe măsură ce numărul deceselor provocate de inundații crește

Imaginile din dronă arată străzi și case inundate în statul Rio de Janeiro luni (15 ianuarie), după ce ploile abundente au lovit orașele weekendul trecut și au ucis cel puțin câteva zeci de oameni, potrivit serviciului de pompieri de stat, conform Reuters.

Ploaia a inundat străzile, linia de metrou a capitalei și casele oamenilor, doborând copaci și provocând alunecări de teren.

Oamenii au mers pe stradă cu apă până la coapse, cerând ajutor autorităților. Primarul din Rio, Eduardo Paes, a anunțat starea de urgență, în timp ce guvernul președintelui Luiz Inacio Lula da Silva a oferit sprijin federal.

VIDEO: Inundațiile fac ravagii în estul Braziliei

Comunitățile izolate din nord-estul Braziliei s-au confruntat sâmbătă (8 aprilie) cu dificultăți din cauza ploilor abundente care au inundat străzile din statul Maranhao.

O rezidentă locală, Ruthe Maria, le spunea reporterilor că a avut “multe pierderi” și că trebuie să părăsească locuința.

Potrivit presei locale, există aproape 8.000 de persoane care au nevoie de ajutor, în timp ce unii locuitori au declarat că penuria de alimente a devenit deja o problemă în regiune.

Institutul Național de Meteorologie din Brazilia (INMET) a emis avertismente pentru Maranhao, întrucât se așteaptă ca ploile abundente să continue în acest stat, până duminică (9 aprilie).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă