10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn bărbat înarmat cu un topor atacă mai mulți preșcolari din Brazilia

Un bărbat înarmat cu un topor atacă mai mulți preșcolari din Brazilia

Un bărbat înarmat cu un topor atacă mai mulți preșcolari din Brazilia, făcând mai multe victime, morți și răniți.

Cel puțin patru copii au fost uciși și alți patru răniți de un tânăr de 25 de ani înarmat cu un topor mic ce a atacat miercuri o grădiniță din statul Santa Catarina, din sudul Braziliei, au anunțat poliția locală și un spital din zonă. Părinții șocați s-au adunat la porțile spitalului.

Poliția a declarat că bărbatul responsabil pentru atacul din orașul Blumenau a fost arestat. Șeful securității locale, Marcio Alberto Filippi, a declarat reporterilor că atacatorul a obținut acces la școala privată prin escaladarea zidurilor acesteia.

Un bărbat înarmat cu un topor mic a atacat mai mulți preșcolari în Brazilia, președintele Lula da Silva numind episodul sângeros o „ monstruozitate”

Spitalul Santo Antonio din Blumenau a declarat că, pe lângă cei patru copii uciși, alți patru cu vârste cuprinse între trei și cinci ani se află sub îngrijirea sa medicală.

Atacul, numit de președintele Luiz Inacio Lula da Silva o „monstruozitate”, a avut loc la aproape o săptămână după ce un elev de 13 ani a înjunghiat un profesor până l-a omorât și a rănit alți cinci într-o școală din Sao Paulo.

Atacuri sângeroase ale peştilor piranha îngrozesc turiştii în Brazilia

Sute de peşti carnivori au invadat un râu brazilian, muşcând 15 turişti, relatează Daily Mail.

Unul dintre turişti şi-a pierdut un deget de la picior în timpul unui atac frenetic al peştilor piranha.

Funcţionarii oraşului Caceres au declarat că este pentru prima dată când peştii piranha au apărut lângă plaja Daveron, foarte populară printre turişti, a râului Paraguay. Peştii şi-au început atacurile în urmă cu două săptămâni.

Elson de Campos Pinto, de 22 de ani, a suferit, sâmbătă, un atac din partea peştilor carnivori. „M-am scufundat în râu şi, când m-am ridicat, am simţit o durere la picior”, a declarat el. „Am văzut că mi-am pierdut vârful unui deget. Am ieşit repede din râu, de teama de a nu fi atacat din cauza sângelui. O să evit acest râu pentru o lungă perioadă de timp.”

Autorităţile au declarat că plaja va rămâne deschisă, deoarece reprezintă una dintre pricipalele atracţii turistice din regiunea braziliană Pantanal, cunoscută pentru ecoturism.

Purtătorul de cuvânt al autorităţilor oraşului a declarat că „toată lumea ştie că peştii piranha se găsesc în regiune şi întotdeauna au fost luate măsurile necesare. Însă, acum, peştii au apărut acolo unde nu existau înainte„.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă