22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAtacuri sângeroase ale peştilor piranha îngrozesc turiştii în Brazilia

Atacuri sângeroase ale peştilor piranha îngrozesc turiştii în Brazilia

Sute de peşti carnivori au invadat un râu brazilian, muşcând 15 turişti, relatează Daily Mail.

Unul dintre turişti şi-a pierdut un deget de la picior în timpul unui atac frenetic al peştilor piranha.

Funcţionarii oraşului Caceres au declarat că este pentru prima dată când peştii piranha au apărut lângă plaja Daveron, foarte populară printre turişti, a râului Paraguay. Peştii şi-au început atacurile în urmă cu două săptămâni.

Elson de Campos Pinto, de 22 de ani, a suferit, sâmbătă, un atac din partea peştilor carnivori. “M-am scufundat în râu şi, când m-am ridicat, am simţit o durere la picior”, a declarat el. “Am văzut că mi-am pierdut vârful unui deget. Am ieşit repede din râu, de teama de a nu fi atacat din cauza sângelui. O să evit acest râu pentru o lungă perioadă de timp.”

Autorităţile au declarat că plaja va rămâne deschisă, deoarece reprezintă una dintre pricipalele atracţii turistice din regiunea braziliană Pantanal, cunoscută pentru ecoturism.

Purtătorul de cuvânt al autorităţilor oraşului a declarat că „toată lumea ştie că peştii piranha se găsesc în regiune şi întotdeauna au fost luate măsurile necesare. Însă, acum, peştii au apărut acolo unde nu existau înainte“.

În fiecare an, în luna septembrie, Caceres organizează ceea ce oficialii consideră ca fiind cel mai mare festival de pescuit din Brazilia, un eveniment care durează o săptămână şi atrage peste 200.000 de pescari amatori şi de iubitori ai concertelor.

Cele mai citite

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU