10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăVideoUcraina se bucură de mai multe câștiguri pe front, iar Zelenski aduce...

Ucraina se bucură de mai multe câștiguri pe front, iar Zelenski aduce noi arme din Europa

Ucraina se bucură de mai multe câștiguri pe front, iar Zelenski aduce noi arme din Europa, după vizitele întreprinse aici, în ultimele zile.

Ucraina a salutat luni (15 mai) primele progrese substanțiale pe câmpul de luptă, în ultimele șase luni, în vreme ce președintele Volodimir Zelenski a obținut noi angajamente de drone cu rază lungă de acțiune în Marea Britanie, care să se adauge la un pachet de arme occidentale pentru o contraofensivă împotriva invadatorilor ruși.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy a obținut noi angajamente, pentru noi drone cu rază lungă de acțiune, când s-a întâlnit luni (15 mai) cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, potrivit Reuters.

Asta în timp ce Ucraina salută primele progrese substanțiale pe câmpul de luptă, după șase luni.

Promisiunea de noi arme se adaugă la un transport de arme occidentale, pentru o contraofensivă împotriva invadatorilor ruși.

Ucraina a obținut mai multe câștiguri pe front, în timp ce Zelenski a găsit mai multe arme pe care să le aducă în urma vizitelor din Europa

De săptămâna trecută, armata ucraineană a început să împingă forțele ruse înapoi în și în jurul micului oraș din estul țării, Bakhmut, -primele sale operațiuni ofensive semnificative de când trupele sale au recucerit Hersonul, în sud, în noiembrie.

Bătălia pentru Bakhmut a devenit cea mai lungă și cea mai sângeroasă din război și are o semnificație simbolică pentru Rusia.

În ultima jumătate de an, Kievul și-a ținut trupele în defensivă, în timp ce Moscova și-a desfășurat campania, trimițând sute de mii de rezerviști și mercenari proaspeți în cea mai sângeroasă luptă terestră din Europa, de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Kievul pregătește acum o contraofensivă folosind sute de tancuri noi și vehicule blindate trimise de țările occidentale de la începutul acestui an.

Scopul lor este de a recuceri a șasea parte din teritoriul Ucrainei pe care Moscova pretinde că l-a anexat.

Rusia a spus că nu crede că hardware-ul britanic adăugat va schimba cursul conflictului.
Călătoria lui Zelenski în Marea Britanie a fost cea mai recentă oprire dintr-un turneu pe care l-a făcut, vizitând Roma, Berlinul și Parisul, punând în buzunar promisiuni majore de arme pe parcurs.

Președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu premierul italian Meloni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit sâmbătă (13 mai) cu premierul italian Giorgia Meloni, în prima sa călătorie în Italia de la invadarea Rusiei în februarie anul trecut, potrivit Reuters.

Pe Twitter, Zelenski și-a numit vizita în Italia și la Vatican „O vizită importantă pentru apropierea victoriei Ucrainei!”

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu premierul italian Meloni și l-a asigurat de sprijinul constant și necondiționat al Italiei

Meloni l-a vizitat pe Zelenski la Kiev în februarie pentru a-l asigura de sprijinul continuu al Italiei pentru Ucraina, în ciuda faptului că unii dintre aliații ei, în special fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, au legături strânse, de lungă durată cu Moscova.

Întâlnirea cu papa este de așteptat să fie cea mai importantă parte din timpul petrecut de Zelenski în Italia. L-a întâlnit anterior pe Papa la Vatican în 2020 și cei doi au avut mai multe conversații telefonice de la începutul războiului.

Giorgia Meloni nu-și asumă nici o responsabilitate pentru naufragiul ambarcațiunii din sudul Italiei

Sub focul criticilor, prim-ministrul italian Giorgia Meloni a respins sâmbătă orice responsabilitate a guvernului său în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi care s-a soldat cu cel puţin 69 de morţi în sudul Italiei, relatează AFP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă