13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoSalvatorii își intensifică eforturile în nordul Chinei unde inundațiile persistă

Salvatorii își intensifică eforturile în nordul Chinei unde inundațiile persistă

Salvatorii și-au intensificat eforturile de evacuare în nordul Chinei, în timp ce oamenii, din regiunile de nord-est ale țării, se confruntau cu inundațiile care se agravează, fiind cauzate de taifunul Doksuri, a informat presa de stat sâmbătă (5 august), potrivit Reuters.

Imagini de la CCTV din presa de stat chineză au arătat că salvarea și evacuările continuă în Zhuozhou, un oraș cu peste 600.000 de locuitori în sud-vestul Beijingului.

Aproximativ 134.000 de locuitori au fost afectați și o șesime din populația orașului a fost evacuată după ce orașul a fost scufundat pe jumătate de inundații.

În regiunea Jilin, cultivatoare de porumb, autoritățile au înființat tabere pentru cele 12.550 de persoane evacuate din orașul Shulan, unde au căzut până la 19 inci de ploaie în ultimele trei zile, potrivit rapoartelor anterioare ale presei de stat.

Precipitațiile record, cu o durată neobișnuit de lungă, declanșate de sosirea taifunului Doksuri la sfârșitul lunii iulie, au lovit nordul Chinei timp de o săptămână, provocând inundații masive și perturbând viața a milioane de oameni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă