10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPresa rusă: Doi cetățeni americani capturați în timp ce luptau în Ucraina

Presa rusă: Doi cetățeni americani capturați în timp ce luptau în Ucraina

Presa rusă a difuzat vineri (17 iunie) imagini cu ceea ce au spus că sunt doi cetățeni americani capturați în timp ce luptau pentru Ucraina, ceea ce ar putea fi prima confirmare că cei doi au fost luați prizonieri.

Canalul de televiziune rus „Rossia 1” a difuzat un videoclip care prezintă un scurt interviu cu Andy Huynh, 27 de ani, din Hartselle, Alabama, și un bărbat pe care l-a identificat ca fiind Alexander Drueke, 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama.

Membrii familiei au declarat miercuri (15 iunie) că cei doi bărbați erau dispăruți de o săptămână în Ucraina și au spus că se temeau că au fost luați prizonieri, potrivit Reuters.

Cei doi cetățeni americani, capturați în Ucraina, au fost obligați să spună că sunt împotriva războiului

Într-un videoclip separat de șase secunde, postat pe aplicația de mesagerie Telegram, un bărbat cu barbă cu accent american vorbește într-o cameră și spune „Numele meu este Alexander Drueke, sunt împotriva războiului”. El a repetat „Sunt împotriva războiului” în rusă.

Într-un alt videoclip de două secunde, bărbatul pe care presa rusă l-a identificat drept Huynh a spus „Sunt împotriva războiului” în limba rusă.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat imaginile video.

Reuters nu a putut verifica dacă bărbații vorbeau liber sau independent, după ce le-a verificat conturile.

Robert Drueke și Andy Huynh sunt ambii veterani ai armatei americane care au călătorit pentru a se alatura în prima linie de război

Cei doi au fost luați prizonieri în timpul unei bătălii aprige în nord-estul orasului Harkiv săptămâna trecută, potrivit celir care luptau alături de ei.

Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, și Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, serviseră ca voluntari într-o unitate obișnuită a armatei ucrainene.
Se crede că sunt primii militari americani care au ajuns prizonieri de război ruși.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă