4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zilei„Pleacă acum”, îndemn de la primarul canadian al unui port din Newfoundland...

„Pleacă acum”, îndemn de la primarul canadian al unui port din Newfoundland în timp ce uraganul lovește

Primarul Brian Button de la Port Aux Basques din Newfoundland a declarat starea de urgență sâmbătă (24 septembrie), după ce furtuna puternică(uraganul) Fiona a lovit în estul Canadei, lăsând sute de mii de case și afaceri fără energie electrică.


„ Singurul meu mesaj pentru voi oamenii, chiar acum, este dacă nu plecați urgent, este posibil să nu vă putem scoate de acolo atunci când trebuie să ajungem la voi cu adevărat, așa că trebuie să mergeți acum”, a avertizat primarul Button pe cetățenii lui, potrivit Reuters.

Primarul din Newfoundland a avertizat privind uraganul Fiona locuitorii din zonă, deși a fost declasat ca ciclon post-tropical


Centrul Național de Uragane din SUA (NHC) a declarat că centrul furtunii, retrogradat la ciclonul post-tropical Fiona, a ajuns acum în Golful St. Lawrence după ce a trecut prin Nova Scotia. Rapoartele despre copacii și liniile electrice doborâte au fost răspândite în Nova Scotia și în Insula Prințului Edward.

E dezastru după ce uraganul Fiona a lovit Republica Dominicană

Uraganul Fiona a lovit luni Republica Dominicană, după ce a provocat inundaţii şi pagube importante în Puerto Rico, unde a lăsat locuitorii fără electricitate şi a continuat să aducă ploi abundente, relatează AFP.

„Daunele aduse infrastructurii (…) şi caselor au fost catastrofale”, a declarat guvernatorul din Puerto Rico, Pedro Pierluisi, într-o conferinţă de presă. „Este o perioadă grea, dar oamenii noştri sunt puternici”, a adăugat oficialul.

După ce a traversat Puerto Rico, ochiul uraganului Fiona a atins zona de uscat pe coasta Republicii Dominicane în jurul orei 07:30 GMT, însoţit de viteze ale vântului de 144 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă