26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăVideoOrban spune nu discuțiilor de aderare la UE pentru Ucraina

Orban spune nu discuțiilor de aderare la UE pentru Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat joi (14 decembrie) că Ucraina nu a îndeplinit criteriile pentru a începe negocierile de aderare cu UE, opunându-se ferm punctului de vedere al altor lideri ai UE, când a ajuns la un summit cu mize mari, potrivit Reuters.

Orban blochează atât începerea discuțiilor de aderare la UE, cât și 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari) de ajutor financiar pentru Kiev.

Summitul are loc într-un moment crucial, în războiul Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, după ce o contraofensivă nu a reușit să obțină câștiguri majore și administrația Biden nu a reușit până acum să obțină un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, prin intermediul Congresului.

Oficialii și diplomații au spus că sunt pregătiți pentru o serie grea de întâlniri la summit care ar putea dura până vineri seara târziu sau chiar în weekend.

Toți cei 27 de lideri naționali ai UE, cu excepția lui Orban, au susținut începerea discuțiilor de aderare. Dar o astfel de decizie necesită unanimitate, iar ungurul, care cultivă legături strânse cu Moscova, a insistat anterior că Ucraina nu este pregătită pentru un astfel de pas.

Ucraina este “la ani lumină” de aderarea la UE, afirmă premierul ungar Viktor Orban

Viktor Orban a declarat că el și guvernul său vor “opune rezistență” discuțiilor UE programate pentru mijlocul lunii decembrie cu privire la oportunitatea de a adresa Kievului o invitație oficială de aderare la blocul comunitar, notează Euronews.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Ucraina este “la ani lumină” de aderarea la UE.

Comentariile au fost făcute în timp ce a fost reales sâmbătă, la Budapesta, pentru a 11-a oară consecutiv în funcția de președinte al partidului naționalist de dreapta Fidesz.

“Sarcina noastră va fi să corectăm promisiunea greșită de a începe negocierile cu Ucraina, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de Uniunea Europeană”, a declarat Orban.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...
Ultima oră
Pe aceeași temă