20.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeVideoOrașul New York este acoperit de fumul venit de la sutele de...

Orașul New York este acoperit de fumul venit de la sutele de incendii din estul Canadei

Fumul de la sutele de incendii care ardeau în estul Canadei s-a răspândit miercuri (7 iunie) spre sud, trimițând perdele de fum în mare parte din New York și forțând autoritățile să emită alerte privind calitatea aerului, potrivit Reuters.


Zgârie-norii din New York, care pot fi văzuți de la kilometri depărtare într-o zi senină, au fost făcuți aproape invizibili.


Oamenii au fost instruiți să limiteze timpul în aer liber, în timp ce cei cu probleme respiratorii au fost sfătuiți să ia în considerare purtarea unei măști.

Fumul venit de la sutele de incendii din estul Canadei a traversat granița de nord a SUA, fiind foarte aproape de cel mai grav sezon al acestora


Fumul traversează granița de nord a Statelor Unite din Canada, unde sezonul incendiilor de vegetație a început neobișnuit de devreme și de intens din cauza condițiilor calde și uscate persistente.


Canada se apropie de sezonul cel mai grav al incendiilor de vegetație.

Canada este pe cale de a avea cel mai rău an provocat de incendiile de vegetație

Canada este pe drumul către cel mai rău an de distrugeri provocate de incendiile de pădure și vegetație, deoarece se prognozează că, în condițiile calde și uscate, acestea vor persista până la sfârșitul verii, după un început fără precedent al sezonului de incendii, potrivit Reuters.

Canada este pe cale să se confrunte cu cel mai rău an de distrugeri din cauza incendiilor sălbatice.

Țara s-a luptat cu ceea ce experții cred că este cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat acolo. Aproximativ 8,2 milioane de acri de pământ fuseseră deja arse, potrivit Reuters.

Este de aproximativ 13 ori mai mult decât media din ultimul deceniu.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, luni:

„ Aceasta este o perioadă înfricoșătoare pentru mulți oameni, nu doar în Alberta, ci și în toată țara, inclusiv în Atlantic, în Nord și în Quebec.”

Oficialii spun, de asemenea, că aceste condiții calde și uscate sunt prognozate să persiste până la sfârșitul verii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies