4.3 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeVideoO mamă din Gaza se reîntâlnește cu fiul ei nou-născut

O mamă din Gaza se reîntâlnește cu fiul ei nou-născut

La început, Warda Sbeta, tânăra mamă nu și-a găsit fiul nou-născut, Anas, printre cei 31 de bebeluși care tocmai sosiseră în sudul Gazei, după ce au fost evacuați din spitalul devastat Al Shifa din orașul Gaza. Nu-l văzuse de 45 de zile, potrivit Reuters.
„Îmi pierdeam speranța de a-mi vedea copilul în viață”, a spus Warda Sbeta.
Ea și soțul ei au verificat frenetic lista cu nume oferită de șeful unității de nou-născuți unde erau îngrijiți bebelușii, la un spital din Rafah, și iată, numele lui Anas în alb-negru.
„ M-am simțit din nou în viață, recunoscător lui Dumnezeu că acum avem copilul în siguranță, în grija noastră”, a spus Sbeta, vorbind la spital, în timp ce își veghea fiul adormit, pe care îl îmbrăcase într-un costum de dormit albastru deschis și o pălărie asortată.
Sbeta, de 32 de ani, are șapte copii mai mari, iar familia, a cărei casă era în orașul Gaza înainte de război, locuiește acum într-o școală din Khan Younis, în sudul Gazei, care a devenit un adăpost pentru sute de persoane strămutate din nordul Fâșiei țării.

Lui Sbeta i s-a oferit opțiunea de a fi evacuată în Egipt împreună cu Anas, pentru a putea primi îngrijiri medicale suplimentare, dar ea nu a vrut să-și părăsească soțul și ceilalți copii ai săi.
Anas a fost unul dintre cei trei dintre cei 31 de bebeluși prematuri salvați, de la Al Shifa, care au rămas în Gaza.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comandament de iarnă. Directorul ANM anunță temperaturi de minus 5 grade

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, anunţă că începând de duminică seară fenomenele meteorologice înregistrate în această perioadă „vor fi...

Ce-i mai place China fostului premier Victor Ponta: Bani pentru porci dar și legătura cu noul președinte ASF, Alexandru Petrescu

O dezvăluire Newsweek România a arătat cum câștigă bani de la chinezi consilierul onorific al premierului Ciolacu, Victor Ponta. ”Victor Ponta, consilierul onorific al premierului...

Se caută vânzători la târgurile de Crăciun. Care sunt salariile

Perioada sărbătorilor de iarnă deschide noi oportunități de lucru pentru cei care își caută o activitate part-time sau full-time, plătită, în acest sezon. Cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă