14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoO explozie a ucis zeci de oameni la o rafinărie ilegală de...

O explozie a ucis zeci de oameni la o rafinărie ilegală de petrol din Nigeria

Cel puțin 37 de persoane, inclusiv două femei însărcinate, au fost arse, după o explozie la o rafinărie ilegală de petrol din sudul țării, Nigeria, a declarat marți (3 octombrie) un oficial local de securitate și un lider comunitar, potrivit Reuters.

O explozie la o rafinărie ilegală de petrol din sudul Nigeriei, luni, a ucis zeci de persoane, inclusiv două femei însărcinate.

Aceasta, potrivit unui oficial local de securitate și lider al comunității. Explozia a avut loc în statul Rivers. Rafinarea ilegală este comună în regiunea Delta Nigerului, zona bogată în petrol a țării.

Localnicii săraci exploatează conductele pentru a face rost de combustibil pe care să îl vândă pentru profit. Dar practica este adesea mortală.

Nigeria a încercat să reprime rafinăriile ilegale de ani de zile, dar fără prea mult succes.

Grupurile locale de mediu spun că o parte a problemei este cauzată de faptul că sunt implicați politicieni și oficiali de securitate cu puternice conexiuni.

Furtul de petrol este unul dintre factorii care determină marile companii care operează în Nigeria să-și schimbe atenția către operațiunile în apă adâncă.

100 de morți într-o explozie în Nigeria

O cisternă de gaz a luat foc joi, declanşând o explozie la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, care a provocat moartea a peste 100 de persoane ce aşteptau la rând pentru a-şi umple buteliile înainte de Crăciun, relatează Mediafax.

Dezastrul a avut loc la Nnewi, o comunitate predominant creştină din sud-estul Nigeriei. Un martor, Emeka Peters, a declarat că incendiul a izbucnit în momentul în care un camion-cisternă, care tocmai adusese gaz la staţia de alimentare Chikason Group Gas, a plecat fără a mai aştepta să treacă perioada recomandată de răcire.

“Flăcările au explodat ca o bombă şi întreaga staţie s-a umplut de fum negru şi dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucătărie”, a precizat Peters. “Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe aşteptaseră toată ziua la rând pentru a-şi umple buteliile”, a adăugat acesta.

Martorul a mai spus că incendiul a durat câteva ore. Înainte ca pompierii să reuşească să stingă flăcările, un reporter Associated Press a numărat peste 100 de trupuri arse.

Peters a afirmat că majoritatea cadavrelor şi cei câţiva răniţi au fost transportaţi la spitalul universitar Nnamdi Azikiwe din Nnewi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Mesajul lui Klaus Iohannis, la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din...
Ultima oră
Pe aceeași temă