11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecial100 de morți într-o explozie în Nigeria

100 de morți într-o explozie în Nigeria

O cisternă de gaz a luat foc joi, declanşând o explozie la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, care a provocat moartea a peste 100 de persoane ce aşteptau la rând pentru a-şi umple buteliile înainte de Crăciun, relatează Mediafax.

Dezastrul a avut loc la Nnewi, o comunitate predominant creştină din sud-estul Nigeriei. Un martor, Emeka Peters, a declarat că incendiul a izbucnit în momentul în care un camion-cisternă, care tocmai adusese gaz la staţia de alimentare Chikason Group Gas, a plecat fără a mai aştepta să treacă perioada recomandată de răcire.

"Flăcările au explodat ca o bombă şi întreaga staţie s-a umplut de fum negru şi dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucătărie", a precizat Peters. "Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe aşteptaseră toată ziua la rând pentru a-şi umple buteliile", a adăugat acesta.

Martorul a mai spus că incendiul a durat câteva ore. Înainte ca pompierii să reuşească să stingă flăcările, un reporter Associated Press a numărat peste 100 de trupuri arse.

Peters a afirmat că majoritatea cadavrelor şi cei câţiva răniţi au fost transportaţi la spitalul universitar Nnamdi Azikiwe din Nnewi.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă