32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăVideoNoii miniștri ai Marii Britanii sosesc la 10 Downing Street pentru o...

Noii miniștri ai Marii Britanii sosesc la 10 Downing Street pentru o ședință de cabinet cu noul prim-ministru ales, Keir Starmer.

Flancat de viceprim-ministrul său, Angela Rayner, în stânga sa și de secretarul cabinetului, Simon Case, în dreapta sa, Starmer a început prin a spune miniștrilor săi: „Avem o cantitate enormă de muncă de făcut, așa că acum ne apucăm de treabă.”

Ședința de cabinet are loc în această dimineață înainte ca noul prim-ministru să țină o conferință de presă în această după-amiază.

Există o circumscripție care încă așteaptă să afle cine va fi noul lor deputat în această dimineață.

Renumărarea este în desfășurare în Inverness, Skye și West Ross-shire. Rezultatul era așteptat inițial la ora 05:00 vineri, dar ofițerul responsabil de alegeri a spus că există o discrepanță între totalul voturilor verificate și numărul provizoriu de voturi numărate.

Candidatul SNP pentru acest loc, Drew Hendry, a recunoscut deja înfrângerea. SNP deținea locul înainte de alegeri (în vechile sale granițe), iar principalii lor rivali, liberal-democrații, îl considerau o șansă mică la începutul acestei campanii – în ciuda faptului că a fost odată casa fostului lor lider Charles Kennedy.

Se așteaptă să câștige din nou aici astăzi, ridicându-și câștigurile în Scoția la patru și având șase deputați în Scoția – doar cu câțiva în urma unui SNP decimat, care a terminat cu doar nouă locuri.

Drew Hendry nu va participa la numărătoare din cauza unor angajamente anterioare, dar există mulți liberal-democrați veseli, iar candidatul lor, omul de afaceri local Angus MacDonald, este pe drum – și se zvonește că va apărea în costumul tradițional Highland complet.

Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă