28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăVideoMii de salvadorieni protestează împotriva liderului țării de Ziua Independenței

Mii de salvadorieni protestează împotriva liderului țării de Ziua Independenței

Mii de salvadorieni au mărșăluit vineri (15 septembrie) de Ziua Independenței țării pentru a-și exprima nemulțumirile împotriva președintelui Nayib Bukele, acuzându-l că a încălcat constituția, prin căutarea realegerii, potrivit Reuters.

Bukele, al cărui prim mandat a început în 2019, a declarat în septembrie anul trecut că va căuta a fi reales, în ciuda interzicerii mandatelor consecutive. În 2021, cea mai înaltă instanță a țării – ai cărei membri au fost numiți de un Congres controlat de Nuevas Ideas – a decis că Bukele ar putea solicita un al doilea mandat.

Decizia instanței a fost criticată de grupurile pentru drepturile omului, precum și de Statele Unite, care au etichetat-o ca parte a declinului normelor democratice din El Salvador.

Protestatarii au vorbit și împotriva politicii de securitate a lui Bukele. „Războiul” său împotriva bandelor din El Salvador a dus la întemnițarea a peste 66.000 de oameni și i-a câștigat lui Bukele o popularitate fără precedent. Dar a adus și acuzații din partea ONG-urilor de presupuse încălcări ale drepturilor omului și de negocieri cu criminalii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Schimbări în Conducerea Lidl România

Schimbări în Conducerea Lidl România: Marco Giudici preia o funcție de conducere în Grupul Lidl, iar rolul lui este preluat de José Alberto Chueca...

Transformă-ți grădina cu acoperișuri tip pergolă: De la pergole retractabile de lux la soluții All seasons

Grădina ta poate deveni o oază de relaxare și eleganță cu acoperișurile de pergolă potrivite. De la soluții high-tech retractabile la opțiuni all seasons...
Ultima oră
Pe aceeași temă