10.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăVideoMai multe cadavre au fost recuperate după o lovitură mortală din nord-estul...

Mai multe cadavre au fost recuperate după o lovitură mortală din nord-estul Ucrainei

Mai multe cadavre au fost recuperate după o lovitură mortală din nord-estul Ucrainei, înregistrată joi, la o slujbă de comemorare dintr-o cafenea din acea zonă.

Un atac rusesc a ucis cel puțin 49 de persoane, inclusiv un băiat de șase ani, în timp ce se adunau într-o cafenea, pentru o slujbă comemorativă, într-un sat din nord-estul Ucrainei joi, (5 octombrie), a declarat ministrul de interne al țării, potrivit Reuters.

Oficialii au postat imagini cu lucrătorii de la salvare urcând prin molozul mocnit. Videoclipul a arătat trupuri întinse lângă plăci de beton și metal răsucit, iar altele au arătat lucrătorii de la salvare ducând corpuri acoperite.

Reuters nu a putut verifica în mod independent locația în care au fost realizate videoclipurile.

O cafenea și un magazin au fost lovite, la începutul după-amiezii, în satul Hroza din regiunea Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov, adăugând că mulți civili au fost acolo în acel moment.

Ministrul de Interne, Ihor Klymenko, a declarat că locuitorii satului, de aproximativ 330 de persoane, au ținut o slujbă de pomenire în cafeneaua care a fost lovită.

Ucraina strânge cadavrele rușilor în sud-estul țării, într-o zonă reluată după contraofensivă

Ucraina a început să strângă cadavrele rușilor, înșirate de-a lungul drumurilor, în sud-estul țării, într-o zonă reluată după contraofensivă.

Soldații ucraineni au căutat vineri (8 septembrie) trupurile soldaților ruși pe care sperau să le schimbe cu proprii camarazi, vii și morți, după ce forțele ucrainene au reluat satul Blahodatne, din sud-estul țării, de la începutul contraofensivei lor în iunie, potrivit Reuters.

Purtând măști de față, soldații ucraineni au înfipt bețe în tufiș de-a lungul unui drum de țară pustiu.

Ei l-au numit „drumul morții” după numărul soldaților ruși uciși acolo când forțele ucrainene au reluat satul Blahodatne, din sud-estul țării, de la începutul contraofensivei lor în iunie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Macron are intenția să ajungă în Ucraina până la jumaătatea lui martie

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, "are toată intenţia de a merge în Ucraina până la jumătatea lui martie", a subliniat luni anturajul său, după ce...

Cum câștigi bani lucrând ca student din cămin

Poți câștiga bani dacă ești în cămin și chiar îți dorești asta, iar pentru a face asta, trebuie să ții cont de câteva lucruri....

Economia Germaniei va continua să scadă în 2024

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va continua să scadă în 2024. „Incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, anunță Banca centrală a Germaniei, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă